Dostluk maçı çekişmeli geçti

Van’da Amatör Spor Haftası Kapsamında Kurum Müdürleri ve İşitme Engelliler arasında futbol dostluk maçı yapıldı.

VAN 17.10.2016 19:37:54 0
Dostluk maçı çekişmeli geçti
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Vansesi Haber Merkezi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından 10-16 Ekim 2016 tarihleri arasında Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak başlatılan ve ilimizde ise Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen, Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında bir hafta boyunca Atletizm, Hentbol, Voleybol, Basketbol Futsal, Tenis ve dün akşam ise Van İşitme Engelliler ile Kurum Amirleri arasında dostluk futbol maçı oynandı. Atatürk Şehir Stadı’nda oynanan ve Van Valisi İbrahim Taşyapan’ın da forma giydiği gece maçı oldukça renkli geçti. 

Van Atatürk Şehir Stadı’nda oynanan dostluk futbol maçında, kurum müdürleri ve eski şöhretler aynı takımda forma giyerken, rakipleri ise işitme engelliler futbol takımıydı. Van Vali Yardımcısı Atif Çiçekli ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç İşitme Engelliler Takımı’nda forma giyerken, Van Valisi İbrahim Taşyapan ise kurum müdürleri ve şöhretlerin takımında sahaya çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadı’nda saat: 17:00’de başlayan karşılaşmayı Orta Hakem Sercan Karaca yönetti. Karşılaşmaya iyi başlayan taraf genç bir yaş ortalaması ile oynayan işitme engelliler takımı oldu. İşitme engelliler takımı ilk yarıyı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Milli sporcu Muhammed İçgüleç ve Mehmet Saki Aladağ’ın attığı gollerle 3-0 önde kapattı. İkinci yarıya iyi başlayan kurum müdürleri takımı, İş Kur Müdürü Salih Serçe ve Gazeteci Bişar Ulutaş’ın attığı golle farkı bire indirdi. Ataklarını artıran kurum müdürleri, TÜFAD Şube Başkanı Mehmet Tuğrul’un penaltıdan attığı golle skoru 3-3 yaptı. Maçın sonlarına doğru Gazeteci Bişar Ulutaş bir kez daha takımını öne geçirirken, Skoru Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç belirledi ve gol perdesini açan İnanç yine gol perdesini kapatan isim oldu :4-4

Berabere biten Karşılaşmayı spor camiasından çok sayıda isim de izlerken, zaman zaman yapılan tezahüratlar renkli görüntülere sahne oldu. Maçın bitiminin ardından sporculara ve katılımcılara, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tatlı ikramında bulunulurken, iki takım sporcuları günün anısına objektiflere poz verdi.                                                                                                                                   

Maç sonunda kısa bir değerlendirme yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 10-16 Ekim 2016 tarihleri arasında Ülkemizin 81 ilinde eş zamanlı olarak başlatılan ve ilimizde ise Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen “Amatör Spor Haftası” etkinliklerimiz bir hafta boyunca birçok tesisimizde Atletizm, Futsal, Voleybol, Basketbol, Tenis, Hentbol ve Şubeler Arası Futsal branşlarında sportif faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Amatör Spor Haftası etkinliklerimizin kapanışını ise bu akşam, Atatürk Şehir Stadımızda; Sayın Valimiz İbrahim Taşyapan’ın da forma giydiği İşitme Engelliler ve Kurum Amirlerimizin oynadığı futbol maçımız ile sona erdi, bu hafta içerisinde etkinliklerimizde dereceye girerek ödül alan bütün sporcularımızı bir kez daha kutluyor kendilerine başarılar diliyoruz şeklinde konuştu. 

Amatör Spor Haftasının kapanış töreninde daha sonra Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporculara, antrenörlerine ve kulüp yöneticisine sporun enleri adı altında ASKF Van yönetimi tarafından hazırlanan ödüller Vali İbrahim Taşyapan ve diğer protokol üyelerince sahiplerine takdim edilirken, ayrıca ASKF Van şube başkanı Ramazan Kıvanç tarafından Van Valisi sayın İbrahim Taşyapan'a ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnaç'a birer plaket takdim edildi. Program tüm katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.