‘Dostluk’ ismi geri geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Edremit İlçesi’nde yapılan ve daha sonra ismi değiştirilen parkın adı yeniden Kocaeli-Van Dostluk Parkı oldu.

VAN 7.11.2016 12:03:09 0
‘Dostluk’ ismi geri geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00

      Van’da Ekim-Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremlerin ardından Özel İdare ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Edremit İlçesinde güzel bir park yapılmış ve adı da Kocaeli-Van Dostluk Parkı olmuştu.


     Sonraki süreçte Van’ın büyükşehir statüsüne geçmesi ile birlikte Van Büyükşehir Belediyesi parkın ismini değiştirmişti. Bu da birçok kişi tarafından eleştiri konusu olmuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarının görmezden gelerek söz konusu dostluk isminin kaldırılması vatandaşlar tarafından da tepki görmüştü.


     Edremit Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından geçtiğimiz günlerde parkın eski ismi iade edilerek levhası da asılmış oldu.
    Böylece Edremit İlçesi Yeni TOKİ kavşağında bulunan parkın ismi yeniden Kocaeli-Van Dostluk Parkı olarak düzeltildi.
Söz konusu park ilk açıldığında parkta bulunan işletmecilerin bir bölümü, belediye yetkilileri tarafından ‘ruhsatsız’ olduğu gerekçesiyle parktan çıkarılmıştı. İşletme sahipleri ruhsatlarının olduğunu iddia ederken, belediye ise söz konusu işletmecileri ruhsatları olmadığı gerekçesiyle parktan çıkarmıştı. Daha sonra parkın ismi de değiştirilmişti.
Sahilde bulunan ve bir dönemler vatandaşın uğrak mekanlarından olan parkın, yaklaşık 700 dönüm olduğu belirtiliyor. Bölge:Serkan Aslan