Dost-modern’ darbe girişimi!

Operasyonun darbe girişimi olduğunu öne süren Prof. Dr. Bağlı, “Son gelişmeler uluslar- arası boyutu olduğunu ortaya çıkardı. Bunun adı ‘dost-modern’ darbe girişimidir” dedi.

VAN 28.12.2013 10:55:20 0
Dost-modern’ darbe girişimi!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Emniyet ve yargı arasında krize yol açan operasyonla ilgili bir değerlendirme de Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı’dan geldi. Operasyonun bir darbe girişimi olduğunu ve neo-con’cuların memleketi ele geçirmeye çalıştığını öne süren AK Parti’nin akademisyen milletvekillerinden Prof. Dr. Bağlı, bu operasyonun yolsuzluk kisvesi altında gerçekleştirildiğini iddia etti. Prof. Dr. Bağlı’ya göre, sürecin yıkıcı etkisi 28 Şubat’tan fazla olacak. Prof. Dr. Bağlı’nın değerlendirmeleri şöyle:

DOST-MODERN DARBE GİRİŞİMİ

Bu operasyonun iç bağlantıları kadar uluslararası boyutu olduğu da son gelişmelerle ortaya çıkıyor. Bunun adı ‘dost-modern darbe’ girişimidir. Dost-modern darbeyi bertaraf etmek ise daha zordur. Ancak hepsinin anahtarı halkın iradesinde saklıdır. Bu da öyle bir darbe. Neo Con’cular memleketi ele geçirmek istiyorlar. Bu olayın 28 Şubat’la paralel özellikleri var. O dönemde de yolsuzluk dile getiriliyordu. Yolsuzluk hiç olmayacak diye bir sosyolojik durum söz konusu olamaz. Yolsuzluk kisvesi altında işi başka alanlara kaydıran bir operasyonun olduğu karşımızda duruyor.

YOLSUZLUK KİSVESİ

Burada esas hedefin yolsuzluk olmadığını biliyoruz. Yolsuzlukla ilgili konuyu gündeme getiren medyanın bugüne kadar hükümetin çalışmalarını yolsuzluğa karşı yaptıklarını haber yapmamışlardır.

YIKICI ETKİSİ 28 ŞUBAT'TAN BÜYÜK OLACAK

Bu çaba, bana göre 28 Şubat’tan farklı değil. Hatta bunun yıkıcı etkisi daha fazla olacak. Çünkü işin içinde yargı bürokrasisi var. Yargı vesayetine karşı durmak, askeri bürokrasiye karşı durmaktan daha zordur. Kamuoyuna anlatabilmek zordur. Tankın önüne çıkarsınız kahraman olursunuz, yargı cuntasının önüne çıkarsanız ‘Hukuku mahkum ediyorsunuz’ suçlaması ile karşı karşıya kalırsınız.

Akşam