Dört bin nüfuslu 3 Mahalle susuzluktan kurtarıldı

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ ekiplerinin yaptıkları gayretli çalışma ve zorluklarla mücadelesi takdirle karşılanıyor.

VAN 29.11.2018 10:37:16 0
Dört bin nüfuslu 3 Mahalle susuzluktan kurtarıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

 Vatandaşların sıkıntısının giderilmesi için mesailerini sürdüren ekipler, kış şartlarında da aynı kararlılıkla hizmetlerin en ücra yerleşim birimine kadar gitmesi için çaba harcıyor.

 


Arıza ihbarı alan ekipler Muradiye’de karlı yolları aşmak zorunda kaldı. Kar, soğuk ve zor arazi koşullarına rağmen dereden geçen su hattı onarıldı, mahalleler suya kavuşturuldu. Muradiye İlçesinin üç mahallesine su sağlayan şebekenin arızalandığı ihbarı ile yola çıkan ekipler olumsuz hava koşullarına rağmen kepçelerle açılan yoldan arıza yerine ulaştı.


Karlı yollardan geçen ekipler yaklaşık 4 bin nüfuslu üç mahallenin sıkıntısının giderilmesi için zamanla yarıştı.. Yoğun bir çalışmanın ardından zarar gören şebeke yenilenerek arıza giderildi. Bu çalışma ile günlerce susuz kalan Şehit Mehmetbey, Karaoğlan ve Fatih Mahallelerine tekrar su verilmeye başlandı.


VASKİ’nin çalışmalarını takdir ettiklerini dile getiren mahalleliler, bizim için zahmet ve emek sarf ettiler, zor bir mücadele ile kar kış dinlemeden arızayı gidererek bizi büyük bir sıkıntıdan kurtardılar. Mahalle halkının su sıkıntısını giderilmesi için çalışan tüm ekiplere teşekkür ederiz” dediler