Donmuş: Arakan kan gölüne dönmüş vaziyette

Ahde Vefa Güçbirliği Derneği Genel Başkanı ve Ak Parti Kadın Kolları Başkan Adayı Hamide Donmuş, Myanmar'n yedi eyaletinden biri olan Arakan'da Rohingya Müslümanlarının uğradığı zulme dikkat çekerek, 'Söz konusu Müslümanlar, Myanmar

VAN 30.08.2017 10:35:16 0
Donmuş: Arakan kan gölüne dönmüş vaziyette
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Ahde Vefa Güçbirliği Derneği Genel Başkanı ve Ak Parti Kadın Kolları Başkan Adayı Hamide Donmuş, "Yaşam hakları elinden alınarak Arakan'da insanlra yakılarak veya kesilerek katlediliyor.  26 Ağustos tarihinde bine yakın Müslüman yakılmış, bebeklerin başları kesilmiş, param parça edilmiştir. Kızlar ve kadınlar, özellikle çocuklara yapılan bu vahşeti giderek artıran Myanmar devleti katliamlarına devam etmektedir. Ayrıca bine yakın camii ve Kur'an kursları yakılıp yıkılmıştır. İnsana insanlığa yapılan bu katliam artarken susmamız vicdansızlıktır. Bangladeş'e kaçarken fiziki şartlardan dolayı  ormanlarda yaşam mücadelesi veren Müslümanlar Myanmar ordusu tarafından ormanda yakılmıştır" şeklinde konuştu.
    Yaşanan vahşetin soykırım suçu ve insanlığa karşı  yaşanan suç niteliği olduğuna işaret eden Donmuş, "Arakan'da yaşanan bu katliamlara karşı özellikle Birleşmiş Milletler, İslam Birliği ve tüm uluslararası mekanizmaları, hükümetleri, siyasi partileri, basın ve medyayı, sivil toplum kuruluşlarını, vicdan sahibi herkesi  yaşanan bu katliamları, işkence ve vahşeti, durdurmak için acil eyleme çağırıyoruz. İnsana ve insanlığa yapılan soykırım asla ve asla kabul edilemez. Bu katliam derhal durdurulmalı sorumluları en ağır cezaya çarptırılmalıdır. Arakan'da ve dünyanın neresinde olursa olsun her türlü kan dökmeyi, işkenceyi vahşeti zulmü şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Tüm halkımızı duyarlı olmaya acil eyleme çağrısına davet ediyoruz" dedi.
   Donmuş, sözlerini, "Bu vesileyle içimiz kan ağlaya ağlaya Kurban Bayramı'nın da hayırlara vesile olmasını dilerim" ifadeleriyle tamamladı.