Domuz gribinden bir ölüm daha

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde domuz gribi şüphesiyle hastaneye yatırılan ve 2 hafta önce vefat eden kişinin testler sonucunda, bu hastalık yüzünden öldüğü ortaya çıktı.

VAN 2.04.2015 22:44:34 0
Domuz gribinden bir ölüm daha
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde domuz gribi şüphesiyle tedavi gören 3 kişiden biri, 2 hafta önce yaşamını yitirmişti. Tıp Merkezi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Bünyamin Sertoğulları, bu üç hastadan alınan örneklerin testlerinin sonuçlandığını ve üçünde de domuz gribine sebep olan H1N1 virüsü tespit edildiğini açıkladı.

Hastane, diğer 2 hastanın durumunun iyi olduğunu, ölen kişinin ise 10 gün yoğun bakımda tedavi gören 33 yaşındaki bir hasta olduğunu açıkladı. Sertoğulları şu açıklamayı yaptı;

"Gribal enfeksiyon şikayetleriyle hastanemize gelen hastalardan örnekler alıp Ankara'ya gönderiyoruz. Sonuçlara sadece Ankara'da bakılıyor ve biraz geç geliyor. Üç gün veya bir haftalık bir süreçte ancak elimize ulaşıyor. Örnek gönderdiğimiz vakalardan 3'ünde pozitif H1N1 belirtileri çıktı. 2 hastamızın tedavisi devam ediyor ve durumları iyi. Fakat yaklaşık 10 gün yoğun bakımda yatan henüz 33 yaşında olan genç bir hastamızı 2 hafta önce kaybettik. Hasta vefat ettikten sonra sonuçlar bize geldi. Hastanemizde bununla ilgili gereken bütün önlemleri de aldık."

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Türkiye'de domuz gribi salgını olmadığını, şu ana kadar teşhis konarak ölen hasta sayısının ise 33 olduğunu söylemişti. Bakan, hastalığın tepe noktasını gördüğünü ve artık görülme sıklığının azalmaya başladığını da belirtti.

Kaynak: DHA