Dolu fena vurdu!

Van’da önceki gece etkili olan dolu yağışı kentte ekili alanlarda büyük zarara neden oldu. Yaşanan dolu yağışı sonrası, Van Büyükşehir Belediyesi Eminpaşa Mahallesi?nde inceleme ve tespit çalışması yaptı. Yapılan tespit çalış

VAN 19.05.2016 10:13:08 0
Dolu fena vurdu!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van?da önceki gece saatlerinde meydana gelen dolu yağışı büyük zarara yol açtı. Ekili alanlar başta olmak üzere, meyve ağaçları ve bostanlarda büyük tahribata neden olan dolu yağışı çiftçilikle uğraşan yurttaşları da olumsuz etkiledi. Kentte etkili olan dolu yağışı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri Edremit ilçesine bağlı Eminpaşa Mahallesi?nde tespit çalışması yaptı. Yüzde 90?ının tarım ile geçimini sağladığı mahallede tespit çalışması gerçekleştiren ekipler mahallede özellikle meyve ağaçlarının büyük oranda zarar gördüğü tespit edildi. Ekipler tarafından yapılan tespitte yaşanan zarar nedeniyle meyve ağaçlarında verimin çok büyük oranda düşeceği kaydedildi.

ZARAR BÜYÜK!
Önceki gece yaşanan dolu yağışının mahallede bulunan bostan ve meyve ağaçlarını büyük bir zarara uğrattığını ifade eden Eminpaşa Mahallesi Muhtarı Raif Çiçek, mahalleli yurttaşların yüzde 90'ının geçimlerini bu bostanlardan karşıladığını ve dolu yağışı nedeniyle büyük bir zararın söz konusu olduğunu söyledi. Yurttaşların çoğunun bankalardan kredi çekerek bostan oluşturduğunu dile getiren Çiçek, büyük bir felaket yaşadıklarını ve mevcut bostanların yüzde 80'inin zarara uğradığını kaydederek, yetkililerin yaşanan felaket nedeniyle yurttaşlara yardım yapılması çağrısında bulundu.

/ Haber Merkezi