Doğu’nun kalkınması için çaba gösterilmesi talebi…

Kadirşinas Vanlılar Derneği, Doğu’nun kalkınması için Van’ın İran ile olan kara sınırının değerlendirilmesi gerektiğini açıklayarak, Van’ın ihtiyacı olan ‘Serbest Bölge’nin kurulması talebinde bulundu.

VAN 2.01.2019 18:08:20 0
Doğu’nun kalkınması için çaba gösterilmesi talebi…
Tarih: 01.01.0001 00:00

        Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Van Ekonomik Potansiyeli ve Enerjisi ile Doğu Anadolu’nun en önemli şehirlerinden biridir. İran’la en uzun kara sınırına sahip olan İlimiz, İran Devleti ile fiziki ve coğrafik açıdan kaynaklanan avantajlı bir konumda bulunmaktadır. Ancak; İran’la olan münasebetlerimiz de Turistik ve Ekonomik açıdan bir türlü arzu ettiğimiz seviye ye gelememenin sıkıntısını yıllardır yaşamaktayız. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Van için çok önemli gördüğümüz bir talebimiz vardır, Van Ekonomi ve Potansiyel açısından bir ‘SERBEST BÖLGE’yi hak etmektedir. Ülkemizde birçok coğrafi Bölge’ye dağılmış halde bulunan 21 tane Serbest Bölge varken, Doğu Anadolu Bölgemizde Serbest Bölge olmaması bizleri üzmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız biz Van Halkı olarak “Serbest Bölge” istiyoruz. Doğu’nun kalkınması açısından bu tür yatırımlara ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. İran Devleti ile Ekonomik ve Ticari ilişkilerimizin ileri seviyelere taşınması ve bu ilişkilerde de Vanın Pilot İl olması gerektiğine inanmaktayız.

         Ayrıca İran Konsolosluğu’nun da Van İli’nde olması gerektiği kanaatindeyiz. Yıllardır anlam veremediğimiz ve sürekli ertelenen ‘Serbest Bölge’ açılmasının ve Van’ımız açısından çok önemli bulduğumuz bu konu hakkında Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerini beklemekteyiz” ifadeleri kullanıldı.