'Doğu'nun İncisi'Ne Yeni Stadyum

Duygu Can - Van'da yaşanan depremlerin ardından yeni ve daha canlı bir şehir kurmak için yapılan çalışmalar kapsamında, il merkezindeki stadyumun da taşınması planlanıyor

VAN 2.04.2013 12:14:07 0
Tarih: 01.01.0001 00:00

Duygu Can - Van'da yaşanan depremlerin ardından yeni ve daha canlı bir şehir kurmak için yapılan çalışmalar kapsamında, il merkezindeki stadyumun da taşınması planlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünce Van'ın bölgenin cazibe merkezi olması için kentsel tasarım projeleri hazırlandı.

Bu kapsamda il merkezinde bulunan ve 2 yıl önceki depremlerde büyük zarar gören 70 bin metrekare alandaki stadyum yıkılacak. Bu alan, Van Valiliği Binası, büyük bir cami ve meydan için kullanılacak.

Yeni stadyum, Van Çevre Yolu'na yakın, kavşak bir noktada inşa edilecek spor kompleksinin içinde olacak. 30-40 bin kişi kapasiteli olması planlanan stadyumun yanında oteller ve büyük alışveriş merkezleri de yer alacak.

Yaklaşık 1 milyon metrekare alanda yapılması planlanan spor kompleksinin içinde, stadyumun yanı sıra açık spor tesisleri, çim sahalar, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları bulunacak.

-Su sporları için düzenleme-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Van'ın yeni stadyumu için tasarımların hazırlandığını belirterek, bu yıl içinde inşaatlara başlamayı planladıklarını söyledi.

Yeni planlar ve kentsel tasarımlarla Van'ın cazibe merkezi olacağını dile getiren Kahraman, stadyumun da kente hareket ve canlılık getireceğini anlattı.

Kahraman, yeni Van Stadyumu'nun, uluslararası karşılaşmaların yapılabileceği donanım ve altyapıya sahip olacağına dikkati çekerek, "Van'ı önemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek güzel bir stadyuma kavuşturacağız" dedi.

Van Gölü'nün su sporları açısından daha aktif şekilde kullanılmasına yönelik de çalışmalarının bulunduğunu ifade eden Kahraman, buna ilişkin planların turizmin canlanmasına katkıda bulunacağını kaydetti.

Yayıncı: Tolga Özgenç - Ankara