Doğu'nun en büyük fuarı yarın açılıyor

'TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN FUARIN KAPILARINI AÇIYORUZ'

VAN 9.09.2015 11:16:47 0
Doğu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı, 10 /13 Eylül 2015 tarihleri arasında açılıyor. Fuarın organizatörü Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, "Bu fuarla Ülkemiz turizminin gelecekte parlayan yıldızı olan bölgemizin ve ilimizin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinin, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin etkili bir şekilde tanıtılması ve uluslar arası turizm pazarındaki payımızın artırılmasını hedeflemekteyiz" dedi.
Söz konusu turizm fuarına büyük önem verdiklerini anlatan Güler, "Fuar için titiz bir çalışma başlattık. Ülke genelindeki 81 İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, yüzlerce belediye, oteller, turizm acenteleri ve sektörle alakalı şuanda sayamayacağım bütün paydaşlarla irtibata geçip fuar hakkında karşılıklı bilgi belge alışverişinde bulunup kendilerini fuarımıza ve ilimize davet etmiş bulunmaktayız" dedi.
 
"TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN FUARIN KAPILARINI AÇIYORUZ"
Açıklamasında son zamanlardaki olaylara da değinen Güler, buna rağmen fuarın kapısını açtıklarını dile getirerek, "Sizin de bildiğiniz gibi ülkemizde son zamanlarda cereyan eden olumsuz olaylardan dolayı bölgedeki bir çok fuar ve etkilik iptal edildi. Böylesi bir ortamda be denli geniş kapsamlı bir organizasyonu gerçekleştirmek büyük bir fedakarlık, beceri ve profesyonellik ister, bizler bütün bu olumsuzluklara rağmen geçen yıl yaptığımız turizm fuarından daha geniş ve çok daha kapsamlı bir fuar yapacağımız inancındayız, tabi burada ilimizde ve bölgemizde bulunan turizm sektörü paydaşları belediyeler, STK'lar ve diğer kurum ve kuruluşlara da çok iş düşmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın büyük destekleri ve Öncülüğünde Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi TURSAB, Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, merkez ve İlçe Belediyelerimizin destek ve katılımları ile yapılan bu önemli organizasyonun tüm kurum, kuruluş, stk ve  özelliklede ilimizde bulunan turizm dernekleri turizm acenteleri ve diğer paydaşlarında desteği çok büyük önem arz etmektedir. 10 Eylül Perşembe günü kapılarını açacak olan 6. Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı'na yaklaşık 20 İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 8 Belediye,  47 özel sektör Firması ve 5 yurtdışı firması toplamda 80 stant açacaktır ve yaklaşık 30 bin ziyaretçi beklemekteyiz.  İçersinde bulunduğumuz bu zor günlerde ilimizde yapılması planlanan birçok organizasyon iptal edilmiştir, fakat biz ajans asya fuarcılık olarak şehrimizin olumsuz olaylarla değil turizmiyle tarihiyle kültürüyle anılması ve turizm sektörünün yeniden can bulması adına tüm zorluklara rağmen fuarımızı gerçekleştirmeyi amaçlamaktayız. Burada sizin vasıtanızla tüm kurum kuruluş, stk, turizm paydaşları ve herkesi fuara davet ediyoruz" dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi