Doğu'daki Kanser Hastaları Artık Van'da Tedavi Olacak

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde Radyasyon Onkolojisi merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

VAN 18.02.2013 18:40:24 0
Doğu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde Radyasyon Onkolojisi merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Çevre illerdeki kanser hastalarına da hizmet verecek olan onkoloji merkezinin açılışına Van Valisi Münir Karaloğlu, YYÜ Rektörü Peyami Battal ve hastane çalışanları katıldı. Radyasyon Onkolojisi Merkezi'ni hizmete açan Van Valisi Münir Karaloğlu, yeni merkez sayesinde hastaların evlerinden uzaklara gitmeden tedavi imkanı bulacaklarını açıkladı.

Merkezin Van'ın yanı sıra bölge illeri için de çok önemli olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, "Biz diyoruz ki hiç kimse kanser olmasın, bizden uzak olsun. Ama ihtiyaç olduğunda da tedavi imkanının en yakında olması ve insanların ailesinden kopmadan tedaviyi alması hastanın morali açısından da çok önemli. Bu nedenle merkezimiz bölge için çok önemli." dedi.

Van ve çevresinde yılda 4 bin yeni kanser teşhisi konulduğunu anımsatan Karaloğlu, "Bu hastaların tedavisi için insanlar daha çok büyük illeri tercih ediyordu. Eski cihazımızla günde 20 hastaya hizmet veriliyordu. Yeni cihazımızla yaklaşık 80 hastaya tedavi uygulanabilecek. Bölgemizde özellikle mide, yemek borusu kanserleri noktasında bir yığılma var kanser türü olarak. İnsanlarımız tedavi olmak için büyük şehirlere gidiyordu. Ama artık burada tedavi olabilecekler. Van'da artık bağımsız bir onkoloji hastanesine ihtiyaç var. Bunun çalışmasını biz Sağlık Bakanlığı ile yapıyoruz. Yakın bir zamanda bölgeye hizmet edecek onkoloji hastanesini ilimize kazandırmayı diliyorum. Tüm hastalara acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise radyoterapi sisteminin Van için çok önemli bir hizmet olduğunu belirterek, "Bu hizmeti alan hastalarımız büyük illere gitmek zorundaydı. Bu insanların daha çok mağduriyetine neden oluyordu. Van ve çevresinde radyoterapi hizmeti alan hastalarımız artık ailelerinden uzağa gitmeden gerekli tedaviyi alacaklar. Yeni aldığımız cihazımız sayesinde, Türkiye'de ve dünyada bu tedavi alanında kurulu olan en son model Van'da bulunuyor. İnşallah bundan sonra hastalarımız evlerine yakın yerde hizmet alabilecekler." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından merkezin açılış kurdelesini kesen Vali Karaloğlu, yeni salınan cihazı inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.