Doğu'da Kış

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle halen 137 köyle ulaşım sağlanamıyor.

VAN 10.12.2012 13:15:05 0
Doğu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle halen 137 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Van İl Özel İdaresi karla mücadele biriminden alınan bilgiye göre, kentte yaklaşık 4 günden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı, yerini Güneşli havaya bıraktı.

İl genelinde 42 köy yolu ile ulaşım sağlanamazken, kapalı köy yollarının açılması için karla mücadele ekiplerinin başlattığı çalışma devam ediyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 4 derece olarak ölçüldüğü kentte, yarından itibaren kar yağışı beklendiğini bildirdi.

-Bitlis-

Etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 38 köy yolunun ulaşıma kapalı bulunduğu Bitlis'te, karla mücadele ekipleri yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde 70 santimetre olan kar kalınlığının yüksek kesimlerde bir metreye ulaştığını bildirdi.

Yetkililer, hava sıcaklığındaki düşüş nedeniyle vatandaşlara don ve buzlanmaya karşı uyarıda bulundu.

-Muş-

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, kentte 4 günden bu yana etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde halen 51 köyle ulaşım sağlanamadığını belirtti.

Yağışın etkisini yitirmesiyle sabah saatlerinden itibaren kar nedeniyle kapalı bulunan yolların açılması için çalışma başlatıldığını vurgulayan Yentür, yağış olmayan bölgelerdeki kapalı yolların büyük bölümünün gün içerisinde ulaşıma açılacağını söyledi.

-Hakkari-

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 6 köy yolunun ulaşıma kapandığı ifade edildi.

İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin yolların ulaşıma açılması için çalışma başlattığı vurgulanan açıklamada, yağışın olmadığı bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

Muhabir: Ekip / Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Levent Harman - Van