Doğu'da Kış

Van, Bitlis ve Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 108 köyle ulaşım sağlanamıyor.

VAN 7.12.2012 12:56:46 0
Doğu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van, Bitlis ve Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 108 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Van İl Özel İdaresi Karla Mücadele biriminden alınan bilgiye göre, önceki gün etkili olan kar yağışı, il merkezi ve ilçelere bağlı köylerde yolların kapanmasına neden oldu.

İl genelinde 31 köy yolunun halen ulaşıma kapalı olduğunu bildiren yetkililer, karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmasına devam ettiğini ifade etti.

-Bitlis-

Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 50 köy yolunun ulaşıma kaplı olduğu belirtildi.

Köy yollarının açılması için ekiplerin karla mücadele çalışmasını aralıksız yürüttüğü bildirilen açıklamada, acil durumlara karşı da ekiplerin hazır bekletildiği kaydedildi.

Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri ise kent merkezinde 45 santimetre olan kar kalındığının, yüksek kesimlerde yer yer 55 santimetreye ulaştığını bildirdi.

Hafta sonu da yağış beklenen kentte belediye ve karayolları ekipleri yollarda kar temizleme çalışması yürütüyor.

-Muş-

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, kar yağışı ve tipi nedeniyle halen 27 köyle ulaşım sağlanamadığını vurgulayarak, kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için karla mücadele çalışmasının devam ettiğini söyledi.

Muhabir: Ekip / Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Levent Harman - Van