Doğu'da Kış

Van, Bitlis ve Muş'ta dünden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle 114 köyle ulaşım sağlanamıyor.

VAN 6.12.2012 16:31:39 0
Doğu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van, Bitlis ve Muş'ta dünden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle 114 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Van İl Özel İdaresi Karla Mücadele biriminden alınan bilgiye göre, dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, il merkezi ve ilçelere bağlı köylerde yolların kapanmasına neden oldu.

Kar yağışının gün içerisinde aralıklarla devam ettiği il genelinde 36 köy yolu ulaşıma kapandı. Yağışın etkisini yitirmesiyle karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışması başlattığı belirtildi.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri de kar yağışının bugün ve yarın aralıklarla devam edeceği kentte, vatandaşları don ve buzlanmaya karşı uyardı.

-Bitlis-

Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, dün gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde 70 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Açıklamada, köy yollarının kısa sürede ulaşıma açılması için ekiplerin karla mücadele çalışması yürüttüğü, acil durumlara karşı da ekiplerin hazır bekletildiği kaydedildi.

Bitlis Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde 42 santimetre olan kar kalınlığının, yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaştığını ifade etti.

Yetkililer, kar yağışının 5 gün süresince aralıklarla devam edeceğini belirtti.

Bitlis Belediyesi ve karayolları ekipleri, yollarda kar temizleme çalışması yürütürken, trafik ekipleri de ulaşımın güvenli sağlanması için sürücülere uyarılarda bulunuyor.

-Muş-

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, kentte dünden bu yana etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 8 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Özellikle Hasköy ilçesine bağlı Üçevler grup köy yolunda sıkıntı yaşadıklarını anlatan Yentür, kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için karla mücadele çalışması başlatıldığını dile getirdi.

Muhabir: Ekip / Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Levent Harman - Van