Doğu Grubu masa tenisi müsabakaları sona erdi

Türkiye genelinde yıldız sporcuların ortaya çıkarılması için Gençlik Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Anadolu Yıldızlar Ligi (Analig) Doğu Grubu Masa Tenisi müsabakaları sona erdi.

VAN 22.12.2015 10:28:11 0
Doğu Grubu masa tenisi müsabakaları sona erdi
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Analig Masa Tenisi müsabakaları 18-20 Aralık tarihleri arasında 10 ilin katılımı ile Mehmet Akif Ersoy Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleşti.
   Van’da gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Masa Tenisi müsabakalarına Van ilinin sporcularının da yer aldığı Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Iğdır, Ağrı ve Tunceli illerinden toplam 95 sporcu katıldı.
     18-20 Aralık 2015 tarihleri arasında 2 gün boyunca süren rekabetin sonunda dereceye giren takımların belirlenmesinin ardından grup müsabakaları sona erdi. Müsabakalar sonrasında erkekler ve bayanlar olmak üzere toplam 6 grupta mücadele edildi. Erkekler Takımlarında A Grubunda Iğdır Birinci, Malatya İkinci, B Grubunda Van Birinci, Elazığ ikinci, C Grubunda Bingöl Birinci, Bitlis ikinci olurken, Bayan Takımlarında ise A Grubunda Bitlis Birinci, Muş İkinci, B Grubunda Van birinci, Bingöl İkinci, C Grubunda ise Elazığ Birinci olurken Tunceli ise İkinci oldu.  
      Müsabakalar sonunda açıklamalarda bulunan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise şöyle konuştu, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından üç yıldır faaliyete başlanan ve Türk sporu için çok önemli olan bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bugün ise burada üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz, Anadolu Yıldızlar Ligi Masa Tenisi Müsabakaları Van etabına 10 ilimizden toplamda 95 sporcumuz katıldı. Sporcularımız burada birbirleriyle çekişmeli mücadeleler sergileyerek en güzel başarılara imza attılar. İlimize gelerek en güzel başarıları illerine kazandıran bütün sporcularımızı ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. İnanıyoruz ki geleceğimizin spor yıldızları buralardan çıkacak ve bizleri en iyi şekilde temsil edeceklerdir.” diye konuştu.
 İl Müdürü İnanç, ayrıca Vanlı sporcuları ve antrenörlerini birinciliklerinden dolayı kutladı.
    Yapılan Karşılaşmalar sonunda dereceye giren illere Katılım ve Başarı Belgeleri verildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi