Doğrul: Modern bir stada ihtiyacımız var

DOĞRUL: 'BASIN TRİBÜNÜNE GAZETECİLER DIŞINDA KİMSE ALINMAYACAK'

VAN 14.08.2015 10:16:06 0
Doğrul: Modern bir stada ihtiyacımız var
Tarih: 01.01.0001 00:00
 23 Ağustos'ta Tavşan Linyitspor'u konuk edecek olan Van Büyükşehir Belediyespor'un stat çalışmaları devam ediyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kulüp Sözcüsü Metin Doğrul, mevcut statta yenileme çalışmalarının sürdüğünü belirterek, Van'ın yeni modern bir stada ihtiyaç duyduğunu anlattı.
Bölge: Burhan Ergin
TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor'da çalışmalar son sürat devam ediyor. Çalışmalar hakkında gazetecilerle bir araya gelen Kulüp yönetimi önemli bilgiler aktardı. Yöneticiler, tesis ve stattaki tadilat çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Stat çalışmaları tadilatının devam ettiğini vurgulayan Van Büyükşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Metin Doğrul, "Yeni sezon öncesi gerek tesislerde, gerekse stadımızda bazı tadilatlar gerçekleştirdik. Çim sahamızı yeniledik. Malum depremden sonra stadımız hasar görmüştü ancak mevcut koşullarla gidermeye çalıştık. Tribünlerde, soyunma odalarıyla ilgili bir takım çalışmalar yaptık. Elimizden geldiğince stadı sezon başlayıncaya kadar kullanılabilir hale getireceğiz. Stadın duvarlarını iç ve dış boyadık. Tabi bu stat Van için yeterli bir stat değil, daha büyük ölçekte, daha kullanılabilir bir stada ihtiyacımız var. Ancak mevcut stadı biz onarmaya çalıştık. Yeni bir stat içinde merkezi hükümete görev düşüyor. Biz yine de Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor. Onlarda hükümetin bu konuda bir çalışmasının olduğunu söylüyorlar ama nerde, ne zaman ve nasıl yapacaklar bilmiyorum" dedi.
 
DOĞRUL: "BASIN TRİBÜNÜNE GAZETECİLER DIŞINDA KİMSE ALINMAYACAK"
Geçtiğimiz yıl basın tribününe gazeteciler dışında oturan taraftarlara bu yıl izin verilmeyeceğini kaydeden Doğrul, "Biz son birkaç yönetim kurulu toplantımızda Basın Tribününe sadece gazetecilerin girmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Güvenlik görevlisi arkadaşlarımıza bir liste vereceğiz ve sadece o listede olan gazeteciler içeri girebilecek. Elimizden geldiğince bu konudaki sıkıntıyı gidermeye çalışacağız. Haklısınız basın tribününde sadece gazeteciler oturabilir" ifadelerini kullandı.
Doğrul, son olarak şunları kaydetti; "Kapalı tribünün bir kısmı hasarlı görünüyor o yüzden kullanmamıza izin vermiyorlar. Portatif tribünler, kale arkası ve şeref tribünün olduğu bölümler kullanılacak. Tabi büyük bir taraftar kitlemiz var. Elimizde güzel bir stat olsa belki on binleri buraya toplayabiliriz. Biz merkezi hükümeti Van için güzel bir stadın yapılması için göreve davet ediyoruz. Bu konuda bizim çeşitli girişimlerimizde devam ediyor"
Daha sonra söz alan Tesisler sorumlusu Hakan Güvenç ise Van Atatürk Şehir Stadyumundaki çalışmaların yaklaşık 45 gündür devam ettiğini vurgulayarak, "Yaklaşık 45 gündür 4 arkadaşımız ve stat amirimiz stadın iç bölümündeki komple boyalarını yaptık. Ayrıca iki tarafında ne derecede kötü olduğunu hep beraber gördük ve onunda çalışmaları devam ediyor. İnşallah bu hafta içi bitecek. Allah'ın izniyle 23 Ağustos'ta konuk edeceğimiz Tavşan Linyitspor maçında stadımız hazır olacak. Bizim bir diğer sıkıntımızda var. Yine bilindiği üzere stadımızın sözleşmesi 2016 yılında bitiyor. Bunun için yazışmaları yaptık. Yazışmalar sonucunda bize verilen cevap şu şekil; Daha 2016 yılına kadar süreniz var. 2016 yılında sizin yazınızı değerlendireceğiz deniliyor. Şayet o yazışmanın cevabı olumlu olursa, kapalı tribünümüze de güçlendirme yaparak, kullanılır hale getireceğiz" şeklinde konuştu.