Doğruhaber Gazetesi günlüğe başladı

YENİDEN BİSMİLLAH

VAN 1.11.2016 11:36:41 0
Doğruhaber Gazetesi günlüğe başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

2008 Nisan'ında haftalık olarak başladığımız Doğruhaber gazetemizi Rabbimizin lütfuyla bugünden itibaren günlük olarak çıkarmaya başladık. Hayra çağırma yolunda attığımız bu yeni adımın tüm ümmete hayırlar getirmesini diliyoruz.  Medyanın “dördüncü kuvvet” olarak ifade edildiği günümüzde dünyanın yaşadığı hızlı gelişim medyayı bazen “birinci kuvvet” durumuna da taşır. Bu ülkede medyanın hükümet kuran ve hükümet yıkan bir işlevinin olduğunu bilmeyen yoktur. Doğruhaber gazetesi olarak ilk sayımızda kendi yayın ahlâk kurallarımızı ve habere yaklaşımımızı okuyucuya ulaştırmayı bir görev telakki ediyoruz. Zira bizim anlayışımıza göre “haber şerre hizmet ediyorsa biz o habere hizmet edemeyiz.” İşin bu noktasında sıkı sıkıya bağlı olduğumuz ve olacağını taahhüt ettiğimiz ilkelerimizin okuyucu tarafından da bilinmesini faydalı görüyoruz.

 

İŞTE YAYIN POLİTİKAMIZ

 

1- Yayın çizgimiz Müslüman kimliğimize yakışmayan tavır ve tutumlardan, basitleştirici ve seviye düşürücü çıkışlardan uzak olacaktır.

 

2- Yazı politikamız Müslümanların ittifak ettiği hususları önceleyecektir. Biz, Müslümanlara, Kur'an-ı Kerim'e, Sünnete, Ashaba, Selef-i Salihine ve İslam kültür külliyatına bakışta, İslam'ın sahih itikadından taviz vermeyen, ilmiyle amil, yeri geldiğinde bedel ödemiş çağdaş Müslüman önderlerin çizgisini esas alıyoruz.

 

3- Tüm Müslümanlara karşı müspet bir yaklaşımın sergilenmesi gerektiğini düşünüyoruz. İslami kesim ve şahıslar eleştirilmek zorunda kalındığında ise eleştirilerimiz insaflı ve yapıcı olacaktır. Çünkü Müslümanlar değil; İslam düşmanları asıl hedef alınması gerekenlerdir.

 

4 -Gazetemizde Irkçılık, akılcılık, mealcilik, tekfircilik, mezhepçilik ve benzeri aşırı yaklaşımlar asla olmayacaktır.

 

5- Gazetemiz kendisini uçlar arasında köprü konumunda görmektedir, ana hedefi vasat olmak, vasat kalmak ve vasatı yakalamaya çalışmaktır.

 

6- Batılı değerlerin ve sözcüklerin Müslümanları etkilediği bu çağda (daha önce olduğu gibi) yazılarımızda özellikle İslami kavram ve ifadeler kullanılacaktır.

 

7- Gazetemiz İslam'a hizmet şiarı ile hareket edecek, İslami bir gençliğin yetiştirilmesi görevini yerine getirmeye çalışacak ve gençleri, aileleri ifsat ve yozlaşmaya karşı duyarlı hale getirmeye yönelik tavsiyelerde bulunacaktır.

 

8- Müslümanlara yönelik eleştirilerimiz asla kâfirlerin dil ve üslubu ile olmayacaktır. Eleştiri dilimiz hikmet ve güzel öğüt çerçevesinde olacaktır. Zira bizim derdimiz ümmetin maslahatıdır.

 

9- Gazetemizde yalan haber bir yana şüphe ettiğimiz bir haber bile yayınlanmayacaktır. (Ola ki sehven böyle bir durum yaşandı) hakkına girdiğimiz kim olursa olsun kendilerinden helallik talep edilecek ve özür yazısı yayınlanacaktır. Zira düsturumuz her konuda dürüst ve adaletli olmaktır.

 

10- Hiçbir zaman gerginlik ve kaos taraftarı olmadık, ancak İslam'ı ve Müslümanları savunma ana ilkelerimiz ile gerginliğe taraf olmama ilkemiz çakıştığında İslam'ı savunmada kesinlikle zaaf gösterilmeyecek; İslam'a saldıranlar kim olursa olsun dirayetle karşı konulacaktır.

 

 

11- Tüm İslami şahsiyet, grup ve yapılara bakışımız “kardeşlik eksenlidir” gazetemizde hiçbir Müslüman kişi, kurum, cemaat, tarikat, örgüt hedef haline getirilmeyecektir. Eleştiri gerektiğinde ise yukarıda belirttiğimiz esaslar dâhilinde eleştiride bulunulacaktır.
Doğruhaber Gazetesi günlüğe başladı