Doğan: Bizimle birlikte Van’da birçok şey değişecek

Van Demirciler Tornacılar Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan adayı, Ömer Doğan açıklamalarda bulundu.

VAN 10.12.2017 09:29:01 0
Doğan: Bizimle birlikte Van’da birçok şey değişecek
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Demirciler Tornacılar Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkan adaylığı konusunda açıklamalarda bulunan  Ömer Doğan, “Van’a ve esnafımıza hizmet anlayışı ile faaliyet göstermesi gerektiğine inandığımız odamızın, yönetimine aday olmak bizim insani ve mesleki sorumluluğumuzdur. Bu nedenle adaylık kararımızın, Van’a esnafımıza ve bizlere hayırlı olmasını diliyorum ”dedi.

‘Van’da Ticaret Çok Zor Durumda’

Kahvaltıda basın mensupları ile bir araya gelen Ömer Doğan, Van´da ticaretle uğraşmanın ne kadar zor olduğunu yaşadığımız sıkıntılarla kendini gösterdiğini belirterek, “Van genelinde esnafımızın yaşadığı sorunları çözmek için bu yola çıktık. Van  bölge kalkınma planının içerisinde olması ve yüksek teşvik oranlarına sahip olmasına rağmen, kente yatırımlar istenilen düzeyde gelmiyor. Esnaf ve Sanatkârlarımızın kredi kefalet kooperatifleri yerine, göstermelik anlaşmalar ile bankaların yüksek faizli kredilerine kurban edildiği, herkes tarafından biliniyor. Biz kredi konularında bankaların değil esnafımızın menfaatini düşünerek hareket edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ticari mesleki eğitim kursları ile kalifiye eleman yetiştiriciliği yapılmıyor. Küçük ve Orta ölçekli İşletmeler siftah yapamadığı için kapanıyor. Esnaf sanatkâr ve sanayicimizin yaşadığı sorunlarının önlenmesine yönelik ciddi bir proje üretilmiyor.

‘Ciddi Bir Proje Üretilmiyor’

Herkes tarafından bilinen ve konuşulan bu soruların çözümü noktasında, önceki yönetimler çözüm sağlayamadı. Bu sorunların çözümü noktasında gerekli projeleri üreteceğimizi ve daha iyi bir Van için çabalayacağımızı belirtmek istiyorum. Van demirciler Odası Van’ın ikinci büyük odası olup ana görevi esnaf sanatkâr ve sanayicilerin sorunlarının çözülmesini sağlamak ve ticaret sanayi erbaplarının idari mercilerde seslerinin duyulmasını sağlamaktır. Ticaretin geliştirilmesi ve mesleki eğitim için oda bünyesinde kurslar verilerek kalifiye eleman yetiştirilmesi sağlanacak. Van´ın gelişmesi için çok önemli olan yatırımların illimize gelmesi için girişimciler ile görüşülüp, ilimize yatırım yapılmasının önünde bulunan engelleri kalkması için mücadele vereceğiz. İlimize gelen yatırımlar ve yapılacak olan eğitim kurslarıyla işsizliğin azalması için çalışacağız. Küçük ve orta ölçekli işletmelere gerekli önem verilerek gelişmeleri için destek vereceğiz.  Van Demirciler Tornacılar Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak konusu ile ilgili her alanda sözü olan, her kesimle işbirliği yapan bir oda olmayı hedefliyoruz. Şehrimiz, bölgemiz ve tüm sektörler düzeyinde işbirliğinin geliştirmesi sağlayacak bir çalışma sistemi kurmak, güven sağlamak ve kurduğumuz işbirliklerini geliştirmek istiyoruz.  Geliştirdiğimiz KADEM  (kayıt dışı ekonomi ile mücadele) ve KADİM (kayıt dışı istihdamla mücadele)  KOBİ DESTEK uzmanı ESNAF ÖĞRENCİ BURSLARI& ESNAF SAĞLIK OCAĞI ve sanayi sitesindeki FENNİ MUAYENE İSTASYONU projelerimizi hayata geçirerek, Van genelinde ve bölgesel rekabette yaşanan haksız kazançları önlemeyi hedefliyoruz. Diğer yandan sanayi esnafımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek adına, sanayi sitesi esnafımıza yönelik yapacağımız önemli çalışmalar olacaktır. Sanayi esnafımızın, odamızla alakalı acili yet gerektiren sorunlarını, ivedilikle çözmeyi amaçlamaktayız.


Çıkmış olduğumuz bu hizmet yarışında ilkeli ve dürüst bir seçim olması dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunar, esnafımıza bereketli kazanç ve işler dilerim’ dedi.

Basın toplantısı, soru cevap bölümü ile sona erdi.