DMO VANLI ÜRETİCİLERDEN ÜRÜN TEMİN ETMEK İSTİYOR

Devlet Malzeme Ofisi (DMO), üreticilerin desteklenmesi ve kamunun mal alımlarının temin edilmesi amacıyla, Vanlı üreticilerden ürün temin etmek istediğini bildirdi.

VAN 9.11.2016 00:15:12 0
DMO VANLI ÜRETİCİLERDEN ÜRÜN TEMİN ETMEK İSTİYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yerel Üreticilerin desteklenmesi ve kamunun mal alımlarının temin edilmesi amacıyla Devlet Malzeme Ofisi ile Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğinde “Müşterim Kamu Olsun” bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Tuşba Salonunda yapılan toplantıya Devlet Malzeme Ofisi Bilgi İşlem Daire Başkanı Selçuk Uğur, KOSGEB Müdür Yardımcısı Abdülhadi Arvas, Vergi Dairesi Müdürü Murat Aydın ve Van TSO üyesi firmalar katıldı. 

Toplantıya Ankara’dan katılan Devlet Malzeme Ofisi Bilgi İşlem Daire Başkanı Selçuk Uğur, Vanlı üretici firmaların tedarikçileri arasında yer almasını istediklerini dile getirdi. 

Uğur, “Bugün Van Ticaret ve Sanayi Odası girişimi ile Devlet Malzeme Ofisi malzeme alımlarının Van’da üretim yapan firmalardan tedarik edilmesi bilgilendirme toplantısını gerçekleştirmekteyiz. Vanlı üretici firmalarının tedarikçilerimiz arasında yer almasını istiyoruz. Bu nedenle Kataloglarımızda artık Vanlı üretici firmaların bulunması ilimizin gelişmesine de katkı sunacaktır. Burada Genel Müdürlüğümüzün desteği ile KOBİ kurum kataloğu çalışması yapılmaktadır.  Bu çalışmamız kamu kurumlarının malzeme alımlarını tedariki için yapılan bir çalışmadır. Bu çalışmamız son aşamasına gelmiştir. Bu toplantıda katılımcı firmalarımızın devlet malzeme ofisi sitesine kayıt yaptırmaları ve tedarik edebileceğimiz ürünlerin Vanlı firmalardan alınması amaçlanmaktadır. Bu tür toplantılar da tedarikçi sayılarının artması daha çok çeşit ve kaliteli ürünlerin katalog sistemine dâhil edilmesi amaçlanmaktadır” diye konuştu. 

“VAN’IN PİLOT İLLER ARASINDA YER ALMASI BİZLERİ UMUTLANDIRDI”

Bilgilendirme toplantısında daha sonra bir konuşma yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise “Odamız yerel üreticilerin korunması konusunda öteden beri gerek kamu kesimi ile gerekse halkın bu konudaki duyarlılığını arttırmak için çok sayıda girişimde bulunmuştur.  Bu nedenle Devlet Malzeme Ofisinin kamu kurumlarının DMO’dan almış oldukları ürünlerin DMO havuzunda yer alan yerel firmalar üzerinden yapılması konusu bizler için önem arz etmektedir. DMO nun Van bölgesinin yıllık 40 milyon TL civarındaki mal alımlarının yerel firmalarımızdan yapılması esnafımız açısından ciddi bir pazar anlamına da gelmektedir. Üyelerimizin Devlet Malzeme Ofisi Van irtibat ofisine başvurmalarını ve firma kayıtlarını yaparak katalogdaki yerlerini almalarını rica ediyorum. Özellikle ilimizin pilot iller arasında yer alması gelecek adına bizleri umutlandırmıştır. Bu çalışmadan dolayı kendilerine teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu. 

 

Öte yandan, DMO üzerinden kurumlara ürün satmak ve DMO nun kataloğunda yer almak isteyen Oda üyelerinin Van irtibat bürosu ile görüşerek gerekli koşulları yerine getirdikten sonra, DMO web sitesinde yer alan katalog da firmalarının ve satmış oldukları ürünlerin tanıtımını yaparak kamu kurumlarının kendilerine DMO üzerinden ulaşmalarını sağlayabilecekleri bildirildi. (İLKHA)