Dışişleri'ndeki dinleme nasıl yapılmış?

Abdulkadir Selvi, Dışişleri Bakanlığı’ndaki dinlemenin böcek marifetiyle yapıldığını öne sürdü.

VAN 8.04.2014 10:15:32 0
Dışişleri
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Dışişleri Bakanlığı’ndaki dinleme ve sızdırma ihanetini ele aldı.

Selvi’nin yazısında o bölümler:

BÖCEK İHTİMALİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Çünkü Dışişleri'ndeki dinleme olayında deliller paralel yapıyı gösteriyor. Ben de ilk başlarda dinlemenin dışarıdan bir cihazla yapıldığını düşünenlerdendim. Ancak savcılık soruşturması ve 'Ses analiz' raporları dinlemenin içeriden yapıldığını ortaya koyuyor. Görüşmenin yapıldığı ortama böcek konulduğu ihtimali güçleniyor. Oturma şekillerini bilemiyorum ama ses analizlerinden dinlemenin, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'na yakın bir noktadan yapıldığı anlaşılıyor.

Burada iki seçenek ön plana çıkıyor.

Ya yüklenen bir yazılımla odada bulunan telefon üzerinden dinleme yapılıyor, ya da masaya, sehpaya yerleştirilen bir böcek marifetiyle konuşmalar kaydediliyor. Böcek, en güçlü ihtimal olarak ön plana çıkıyor. Başbakanı dinledikleri gibi Dışişleri'ndeki görüşme de böcek marifetiyle kaydedilmiş. Bu dinlemeler ne zamandan beri yapılıyor, böcek ya da böcekler şimdiye kadar hangi görüşmeleri kaydetti, belli değil. BBunların tespit edilmesi gerekiyor.

BÖCEĞİ KOYAN ARANIYOR

Dışişleri'ndeki dinlemenin ortamda bulunan bir masa ya da sehpa üzerinde yer alan bir aksesuarın birebir benzeri olan, ama aslında içine dinleme cihazı yerleştirilmiş sahte bir obje üzerinden yapıldığı yönündeki seçenek ön plana çıktı.

Soruşturmada üzerinde durulan güçlü ihtimallerden biri bu.

Tabii bir de geriye böceği koyanı bulmak kalıyor.