Dışişleri Bakanlığı'ndan çok önemli uyarı!

Türkiye'nin Bingazi Başkonsolosluğu, Bingazi'deki faaliyetlerini yarından itibaren geçici olarak askıya alıyor.

VAN 13.06.2014 23:54:36 0
Dışişleri Bakanlığı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye'nin Bingazi Başkonsolosluğu, Bingazi'deki faaliyetlerini yarından itibaren geçici olarak askıya alıyor. Başkonsolos ve personeli çalışmalarını Trablus Büyükelçiliği bünyesinde sürdürecek. Konuyla ilgili açıklamanın, Türkiye'nin Musul Konsolosluğu'nda yaşananlardan sonra gelmesi dikkat çekti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada söz konusu kararın, Bingazi ve diğer doğu vilayetlerindeki son günlerdeki hassas durum nedeniyle alındığı belirtildi. Trablus Büyükelçiliğive Misurata Başkonsolosluğu ise faaliyetlerini sürdürecek.

VATANDAŞLARIN DOĞU VİLAYETLERİNDEN AYRILMALARI TAVSİYE EDİLDİ

Açıklamada, "Vatandaşlarımıza mutlak bir mecburiyet bulunmadığı takdirde, Bingazi ve diğer doğu vilayetlerine seyahat etmekten imtina etmeleri, halihazırda bu bölgelerde bulunan vatandaşlarımıza ise mücbir sebepleri bulunmadığı takdirde, Beyda şehrindeki Labrak Havaalanı'ndan İstanbul, Tunus ve Trablus'a devam eden uçuşlardan yararlanarak, bu bölgeden ayrılmaları tavsiye edilmektedir." denildi.

Doğu Libya'dan çıkış için karayolunun kullanılması ise tavsiye edilmedi.

ACİL DURUM NUMARALARI

Açıklamada ayrıca, "Libya'da bulunan vatandaşlarımızın, olası acil durumlarda Bakanlığımızın 24 saat temelinde hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi (00 90 312-292 29 29) ve Trablus Büyükelçiliğimizle (00 218-21 340 11 40/41/ 43/44) irtibata geçmeleri mümkündür." denild