Diş Hekimliği Gününde Çocuklar Bilgilendirildi

Diş Hekimleri Günü nedeni ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ve YYÜ Vakfı tarafından çocuklara bilgi verildi.

VAN 23.11.2012 22:55:23 0
Diş Hekimliği Gününde Çocuklar Bilgilendirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00
YYÜ Diş Hekimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu, beraberindeki diş hekimleri ile birlikte TEGV Van Feyyaz Toker Eğitim Parkı`nı ziyaret etti.

 

Burada çocuklarla bir araya gelen Prof. Dr. Eskitaşçıoğlu ve beraberindekiler, slâyt gösterisi eşliğinde diş sağlığı hakkında çeşitli bilgiler verdi.

 

"Bu Bir Haftayla Olacak Bir İş Değil"
Yapılan bilgilendirme ve çocuklara çeşitli hediyelerin de verilmesinin ardından bir açıklama yapan Prof. Dr. Eskitaşçıoğlu, Diş Hekimleri Günü`nün tarihçesi hakkında çeşitli bilgiler verdi. Eskitaşçıoğlu, "Biz de fakülteler olarak eğitim, araştırma ve tedavi hizmetlerini içinde bulunduğumuz bu hafta nedeniyle bölgedeki çocuklarımızı ve halkımızı ağız ve diş sağlığı konusunda eğitmeye çalışıyoruz. Tabi bu bir haftayla olacak bir iş değil. Geçen sene bu zamanlar Diş Hekimleri Günü`nü çadırda kutlamıştık." dedi.

 

"Bir Yıl Gibi Sürede 150 Bin Hastaya Baktık"
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi`ni kurmadaki amaçlarının bölgede tedavi hizmetlerindeki eksiklikleri çok acil bir şekilde gidermek olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Eskitaşçıoğlu, "Bunu başardığımıza inanıyoruz. Bir yıl gibi sürede 150 bin hastaya baktık. Çevredeki okullarımıza giderek çocuklarımızı, öğrencilerimizi ağız diş sağlığı konusunda eğitmek ve onlara ülkemizdeki bu diş hekimliği korkusuna ortadan kaldırmak. Bu çalışmaları planladık. Sanıyorum 3 ayda bir pilot okul seçip oraya hep birlikte gideceğiz, yine böyle programlar yapıp oral hijyen dediğimiz, ağız bakımı konusunda eğitim vereceğiz." diye konuştu.

 

Daha sonra çocuklara çeşitli hediyeler verildi.(Murat Dalgın-İLKHA)