Dijitalleşmenin önemi anlatıldı

Basın İlan Kurumu (BİK) ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliği ile düzenlenen ve Doğu Anadolu Bölgesi Yerel Basın Temsilcilerini biraraya getiren iki günlük program, dünkü oturumların ardından sona erdi. Programda, dijitalleşm

VAN 1.04.2021 10:39:14 0
Dijitalleşmenin önemi anlatıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İkinci gün gerçekleşen programın ilk oturumunda söz alan BİK Kurumsal İletişim Müdürü Türker Çeltik, yerel basın mensuplarının kendi internet sitelerini nasıl geliştirebileceklerine yönelik sunum yaptı. Teknik konularda bilgiler paylaşan Çeltik, yerel gazetelerin kendi haber sitelerinin alt yapılarını geliştirerek grafiklerini yükseltebileceğine değindi.
BİK Kurumsal Müdürü Türker Çeltik'in konuşmasın ardından BİK İlan Hizmetleri Müdürü İdris Çam, mevzuat ve ilanlara ilişkin gazetecilerin sorularını alarak, ayrıntılarıyla cevap verdi.
Diğer bir oturumda ise İstanbul Üniversitesi'nden Akademisyen Doç. Dr. İsmail Çağlar, dijitalleşmenin önemine işaret eden bir sunum gerçekleştirdi. Çağlar, "Dijitalleşmenin getirdiği olanaklardan faydalanmak lazım. Bu noktada biraz duralım, düşünelim, direnç noktalarımızı gözden geçirelim. Bu konuda hep beraber, omuz omuza düşünürsek ne gazetelerin kağıt kısmını bırakırız ne de dijitalleşmenin sağladığı imkanlardan mahrum kalmış oluruz” dedi.
İkinci günün son oturumunda ise İletişim Danışmanı Cihat Zafer Demirel, 'Yerel Gazetelerde Dijital Reklamcılığın Geliştirilmesi' başlığı ile görseller eşliğinde sunum gerçekleştirdi. Reklamcılığın önemine değinen Demirel, bu mecranın geçmişinden günümüze kadar kaydettiği ilerlemelere yönelik de örnekler verdi.
Sunumların ardından BİK Van Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel, tüm katılımcılara, BİK Genel Müdürü ve birim müdürlerine, DAKA'ya ve konuşmacılara, katkılarından dolayı teşekkür konuşması yaptı. Uluçamlıbel; “Birlikte hareket edersek iyi şeyler olacağına inanıyorum. Dijitale dönüş ve reklamcılık mecrasında birlikte hareket edilmesiyle güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır. Tekrardan bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Son kapanış konuşmasını ise BİK Genel Müdür Yardımcısı Cavit Erkılıç yaptı. Genel Müdür Yardımcısı Erkılıç, programa katılan herkese ve destek veren DAKA'ya teşekkür etti.

Program, toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.

Haber: Umut TARHAN

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi