Diba Keskin: Mor Renkli Dönmeyen Koltukla Hizmet Vereceğiz

BDP'li Erciş Belediye Başkanı Diba Keskin, 5 yıllık görevi süresince yapacağı çalışmaları Anadolu Ajansı'na anlattı.

VAN 15.04.2014 16:29:23 0
Diba Keskin: Mor Renkli Dönmeyen Koltukla Hizmet Vereceğiz
Tarih: 01.01.0001 00:00

ERCİŞ'İN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI

Van'ın Erciş ilçesinin başörtülü Belediye Başkanı Diba Keskin, "İnancınıza ve davanıza bağlıysanız hiçbir şey sizi yolunuzdan alıkoyamaz" dedi. 30 Mart mahalli idareler seçimlerinde rakiplerini geride bırakarak belediye başkanı olan BDP'nin başörtülü adayı Diba Keskin, 5 yıl süresince Erciş'i yönetecek. Muş'un Malazgirt ilçesinde 1973'te doğan ve imam hatip olan babasının görevi nedeniyle Erciş'e yerleşen Keskin, evliliğinin ardından Van'da yaşamaya başladı.

Eşi ve 4 çocuğuyla Van'da yaşarken kadın meclisinde görev alan ve 6 ay önce Erciş'e dönerek seçim çalışmalarına başlayan Keskin, belediye başkanlığı için BDP'den aday oldu. Seçim çalışmalarının ardından 30 Mart'ta ilçedeki oyların çoğunluğunu alan Keskin, Erciş'in ilk kadın belediye başkanı oldu. 5 yıllık görevi süresince yapacağı çalışmaları AA muhabirine anlatan Keskin, siyasete atıldığı andan itibaren seçimi kazanacağı yönde inancının tam olduğunu belirterek, başörtüsünden dolayı çok fazla tepki almadığını söyledi.

Halkın değişim ve dönüşüme ihtiyacı olduğunu anlatan Keskin, insanlara olan yaklaşımları ve verdikleri güven ile halkın sevgisini kazandıklarını ifade etti.

'İNANCINIZA VE DAVANIZA BAĞLIYSANIZ HİÇBİR ŞEY SİZİ YOLUNUZDAN ALIKOYAMAZ'

Keskin, başörtü yasağının başladığı yıllarda küçük de olsa bazı sıkıntılar yaşadıklarını ve kabullenme sorunuyla karşılaştığını bildirerek, "İnancınıza ve davanıza bağlıysanız hiçbir şey sizi yolunuzdan alıkoyamaz. Siz bir şeye inanıyorsanız, bir şeyde kararlıysanız kimse size engel olamaz" diye konuştu. Seçimlerin ardından belediyenin kapılarını halka açtıklarını anlatan Keskin, yıllarca ilçedeki üç ailenin elinde bulunan belediyenin ilk defa halkın eline geçtiğini dile getirdi.

'İLÇEDE İNSANI MERKEZ ALAN ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ'

Keskin, Erciş halkının BDP'ye ya da Diba Keskin'e değil kendi belediyesine sahip çıkıp yönetime ortak olduğuna dikkati çekerek, ilçede de insanı merkez alan çalışmalara imza atmak istediğini belirtti. İlçenin en önemli sorunlarının su, yol, kanalizasyon, ulaşım ve çöp olduğuna değinen Keskin, "Allah'ın izni, halkın desteği ve kendi yolumuza olan inancımızla halkımızla beraber çalışmaları yapmak için yola çıkacağız. Şu anda hem tebrikleri kabul ediyoruz hem de Sabah 6'dan gece 12'ye kadar belediyenin işleriyle ilgileniyoruz" ifadelerini kullandı.

'MOR RENKLİ DÖNMEYEN KOLTUKLA HİZMET VERECEĞİZ'

"Mor renkli dönmeyen koltukla hizmet vereceğiz" Keskin, seçimler öncesinde kadın adaylara "dönen koltuklara oturmayın" uyarısında bulunduğuna işaret ederek, konuşmasına şöyle devam etti: "Ben aday olduktan sonra kendi adıma arkadaşlarımıza, halkımıza bir söz verdim. Başkan seçilirsem daha önceki yönetimin kullandığı makam koltuklarını kullanmayacağım dedim.

Dönen koltuğa oturan insanların hepsini söylemiyorum ama genel olarak bu koltuklara oturanlar dönüyor. Hemen sırtını halka dönüyor ve yüzü başka şeylere dönük oluyor. Ben de sırtımı halka döndürecek koltuk istemiyorum. Fakat işin garip yanı biz seçildikten iki gün sonra koltuk araştırmasına çıktık ve hiçbir koltuk sabit değil hepsi dönüyor. Ancak özel sipariş verirseniz fabrikada öyle bir sabit koltuk yaptırabileceğimiz söylendi.

Ben de başkanlık görevimi, dönmeyen ve kadının rengi olan mor koltukta yapacağım." Keskin, koltuk siparişini verdiklerini ancak henüz ellerine ulaşmadığını vurgulayarak, Erciş'in sesini tüm ülkeye duyurmak için gençlerle çalışacaklarını, kendilerine sunulan ve ilçenin gelişmesine katkı sunacak hiçbir projeyi geri çevirmeyeceklerini sözlerine ekledi.