Diba Keskin: Bizim İçin Kürt Neyse Kırgız da Aynı

Van’ın Erciş İlçesinde BDP Eş Başkan adayları seçimlere sayılı günler kala çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken; BDP’ye katılımlar da devam ediyor.

VAN 28.03.2014 18:44:01 0
Diba Keskin: Bizim İçin Kürt Neyse Kırgız da Aynı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Erciş’te BDP Eş Başkan adayları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan sabahın erken saatlerinde eski Atatürk Parkı Esnafını ziyaret etti. Esnafın sıkıntılarını dinleyen Eş başkan adayları depremden sonra mağdur olan tüm esnafın mağduriyetini gidermek için çalışacaklarını söyledi.

Keskin ve Çağan daha sonra BDP’ye katılmak için merkezi seçim bürosuna gelen Şemsikan ailesini merkezi çözüm bürosunda karşıladı. Katılım törenine BDP Muradiye Eş Başkan adayı Safure Güneş’te katıldı. Katılım töreninde konuşan Eş Başkan adayı Diba Keskin, barış, kardeşlik ve huzur isteyen herkese kapılarının açık olduğunu söyledi. Konuşmasında seçimleri kazanacaklarını ifade eden Keskin, “ Biz seçimleri kazanacağız ve halkımıza kendini yönetme şansı yaratacağız. Bizlere katılan yada katılmayan herkes bizim için eşittir. Bizim için Kürt neyse Kırgız da aynı. Kısacası etnik kökeni ne olursa olsun bizim için insanlar eşittir.’’ Dedi.



Şemskî ailesi adına konuşan Muradiye Eş Başkan adayı Safure Güneş ise, bu seçimlerin referandum niteliğinde olduğunu ve Kürtlerin varlığıyla ilgili bir seçim olduğunu söyledi. Kürdistan’da yaşayan bütün ailelerin BDP’ye katılmasını istediklerini kaydeden Güneş, “Şemskî ailesi büyükleri bir karar aldı ve halkımıza, şehidlerimize, partimize sahip çıkmak adına katılım yaptı. Bizler o kadar inançlı ve örgütlüyüz ki 5 yıl sonra bütün partiler Kürdistan topraklarında sadece tabela partisi olarak kalacaktır. Seçimlere 2 gün kaldı ve canla başla çalışmalıyız ki Kürtlerin siyaset yapabildiğine ve yerel yönetimlerde kendi kendini yönetilebildiğini gösterelim” diye konuştu.

Katılımın ardından Keskin ve Çağan Yeşilova , Salihiye mahallesi ve Bulamaç(Pepecik) köyünde düzenlenen kadın ve halk toplantılarına katılarak seçim çalışmalarını sürdürdü.