`Devletin milleti olmaz`

Van`da düzenlenen 'Türkiye Başkanlık Sistemini Konuşuyor` konferansında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, devletin milleti olamayacağını belirterek, 'Milletin bir devleti vardır. O devletin asli görevi de millete hizmet etmektir

VAN 12.05.2013 12:56:33 0
`Devletin milleti olmaz`
Tarih: 01.01.0001 00:00
 AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Türkiye Başkanlık Sistemini Konuşuyor’ konferansı, Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı.

 Konferansta konuşan Van Milletvekili Burhan Kayatürk, ülkede herkesin üzerinde durduğu iki noktanın olduğuna dikkat çekerek, “Birincisi demokrasi, ikincisi istikrar. Tabi ki demokrasi, istikrar için ihmal edilebilir bir şey değildir. Ancak istikrarlı olmayan dönemlerde, koalisyon dönemlerinde, bunlardan daha kötüsü ihtilal dönemlerinde Türkiye’nin neler kaybedildiğini, ne kadar gerilediğini, zaman zaman 10, 20, 30 yıl geri gittiğine dair konuşmalar yapıldı, tartışıldı” dedi.

 “Devletin milleti olmaz”

Daha sonra kürsüye çıkan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise, devletin milletin emrinde olması gerektiğini belirterek, “Devletin milleti olmaz. Milletin bir devleti vardır. O devletin asli görevi de millete hizmet etmektir. 10 yıldan beri biz bunun mücadelesini veriyoruz. Artık bu millet tarafından yapılmış, bu milletin taleplerine göre, ihtiyaçlarına göre yapılmış, sivil özgürlükçü halkları ve özgürlükleri zenginleştiren bir anayasa olsun istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 1961 yılından 2002 yılına kadar 36 hükümetin değiştiğine vurgu yapan Ünal, “41 yılda 36 tane hükümet değişiyor. 36 hükümetin ortalama görev süresi 1,5 yıldır. 1,5 yıl görev süresi demek; istikrarsızlık demek, düzensizlik demek, kaos demektir. Artık 2002 yılına geldiğimizde ekonomik kriz, siyasi kriz, sistem krizi hepsi üst üste geliyor. Yani devleti kutsayan, devletin millete ait olduğu gerçeğini maalesef göz ardı eden anlayış, 2002’de iflas ediyor” dedi.

 Toplantıya AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, AK Parti il başkan yardımcıları ve çok sayıda partili katıldı. (Murat Dalgın - İLKHA)