Devlet ve vatandaş arasında ‘sağlam’ köprü…

31 Mart 2019 yılında yapılan mahalli idareler genel seçimlerinde Bahçıvan Mahallesi halkından büyük destek görerek muhtar seçilen Nurten Sağlam, devlet ile halk arasında köprü kurarak, mahallenin sorunlarına kısa sürede çözüm üretiyo

VAN 31.08.2020 20:20:38 0
Devlet ve vatandaş arasında ‘sağlam’ köprü…
Tarih: 01.01.0001 00:00

 ‘Gelişim için değişim’ sloganıyla yola çıkan Bahçıvan Mahallesi Muhtarı Nurten Sağlam, Bahçıvan Mahallesi sakinlerinin takdirini topluyor. Bahçıvan Mahallesi sakinlerine mahcup olmamak için gece gündüz çalıştığını belirten Nurten Sağlam, mahalle sakinlerinin şikâyet ve sorunlarını ilgili kurumlara iletip, takibini bizzat yapmayı kendine görev edindiğini söyledi.

   Mahallede önemli sorunları çözüme kavuşturduklarını belirten 4 çocuk annesi Sağlam, seçimde verdikleri vaatleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

   Bahçıvan Mahallesi’nin Van’ın gözbebeği, iş merkezlerinin, AVM ve otellerin %90’ı bulduğu insan sirkülasyonun en fazla olduğu mahallelerden biri olduğunu belirten Muhtar Sağlam, mahallelerinde çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade etti.

“BU YOLA ‘GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM’ DİYEREK ÇIKTIK”

   Bahçıvan Mahallesi’ne en iyi hizmeti getirmenin çabasında olduğunu belirten Sağlam, “Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez, Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sinan Aslan beye ilgi ve alakalarından, özverili hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Çok kıymetli Bahçıvan Mahallesi sakinlerinin muhtar olarak beni seçtikleri günden itibaren onlara mahcup olmamak adına elimden gelenin en iyisini yapma çabasındayım. Bana gösterdikleri güven ve sevgilerine layık olmak için elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Mahalle sakinlerimin şikâyet ve sorunlarını ilgili kurumlara iletip, takibini bizzat yapmayı kendime görev edindim. Bu yola ‘gelişim için değişim’ diyerek çıktık. Bu süreçte bana destek olan tüm kurum ve kurum amirlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“9 YILLIK SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU”

   Bahçıvan Mahallesi’nin Van’ın gözbebeği mahallelerinden olduğunu belirten Sağlam, “Bahçıvan Mahallesi iş merkezlerinin, AVM ve otellerin %90’ı bulduğu insan sirkülasyonun en fazla olduğu mahalle. Seçimden hemen sonra ilk icraatımız taziye evi oldu. Bahçıvan Mahallesi Taziye Evi’ne 29 Mayıs 2019’da kavuştu. Sonrasında Mina Sokak, Toptancılar Sokak, İhsan Sokakta yol genişletilmesi, kaldırım, aydınlatma, boxs yenileme ve asfalt çalışması yapıldı. Cengizler Caddesi, Meydan 4. Sokak’ta kilit taşı çalışması yapılırken, Nurbaba Sokak yenilendi. Butik Sokak çalışmaları kapsamında bu sokaklarda kilit taşı ve aydınlatma yapıldı. En önemlisi Timurpaşa Sokağımızdaki 9 yıllık su sorunu çözüme kavuşturuldu. Edremit TOKİ durağının olduğu yer olan Timurpaşa Sokak’ta uzun yıllardır çözülemeyen sorun yeni hat ve asfalt yapılarak çözüme kavuşturuldu. Abdurrahman Gazi 1.2.3.4.5 sokaklarımızın asfalt çalışması 2019 yılında tamamlandı” ifadelerini kullandı.

“VALİ BİLMEZ VE KAYMAKAM ASLAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

   Mahallelerinde yeni alternatif yolların açıldığını belirten Muhtar Sağlam, “Eski Cezaevi Sokak karşısında 2 yeni yol açıldı. Asfalt ve aydınlatma çalışmaları yapıldı. Abdurrahman Gazi ve Türkoğlu 1. Sokakta elektrik hatları yeraltına alındı. İhsan Sokakta asfalt ve aydınlatma çalışması yapıldı. Türkoğlu 1. Sokakta kaldırımlar yenilendi ve sokağımızda sıcak asfalt çalışması yapıldı. Meçhul Asker Sokağımızda adı henüz konulmayan yeni bir sokak açıldı. Burada asfalt çalışmaları tamamlandı. 15 Temmuz sokağımızda da 4 yıldır yol çökmesi nedeniyle yaşanan su sorunu giderildi. Burada kaldırım ve asfalt çalışması yapıldı. Durgun Sokak, Meçhul Asker Sokak ve devamı olan sokaklarımızda kaldırım, onarım ve asfalt çalışmaları yapıldı. Kışlabaşı Sokağımızda asfalt dökümü bitmek üzere. Bize destek veren Sayın Valimiz başta olmak üzere İpekyolu Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sinan Aslan’a mahallem ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Van Bölge Gazetesi :Necat Teyfun