Devlet vatandaşı niçin dinliyormuş?

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, devletin dinleme yöntemleriyle ilgili ilginç bilgiler verdi.

VAN 18.04.2013 12:13:03 0
Devlet vatandaşı niçin dinliyormuş?
Tarih: 01.01.0001 00:00

TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Hukuk Alt Komisyonu’na bilgi veren eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, son iki yıldır devletin elindeki dinleme cihazlarının örtülü ödenekten alındığını ve envantere kaydedilmediğini savundu.

Arslan dinlemelerle ilgili de şu ayrıntıyı verdi: “Bizde A1-5, A2-5 denilen teknik cihazlar var. Bunlar sahte baz istasyonu görevi üstlenmekte, çevresindeki telefonları kendine bağlamakta. Böylece evinizdeki telefonların mikrofonları verici hale getirilip sanki odanıza böcek yerleştirilmiş gibi çok rahatlıkla izlenebilirsiniz. Bu cihazlar Emniyet’te de, Jandarma’da da, MİT’te de var.”

Arslan, Deniz Baykal ve MHP milletvekillerine yönelik gizli kamera kayıtları için de, “İşin içinde bazı güvenlik birimleri olmasa şimdiye kadar aydınlatılırdı” dedi ve ekledi:

“Görüntüler 3G sistemi üzerinden aktarılmakta. İyi görüntü için cihaza çift sim kart takılır. Cihazların kapsama alanındaki baz istasyonları incelenerek o sure içinde hiç sesli konuşma yapmayan, sadece yüksek data gönderen sim kartları üzerinden olay aydınlatılabilir.”

(Radikal)