“Devir işlemleri adil yapılmıştır”

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları tarafından Özel İdare’deki devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonu ile ilgili yapılan eleştirilere, Van Valiliği’nden geniş ve detaylı bir açıklama geldi. Valilik, yaptığı açıklamada, “Val

VAN 11.06.2014 23:39:50 0
“Devir işlemleri adil yapılmıştır”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın açıklamalarına atfen; 6360 sayılı Kanunun Geçici 1’inci maddesinin 1 fıkrasına göre oluşturulan devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonunun üye yapısı ve çalışmalarına ilişkin eleştirtilen yapıldığı, bu komisyon kararlarıyla kapatılan (köy, belediye ve il özel idaresi) mahalli idarelere ait menkul ve gayrimenkul malların ilgisiz kuruluşlara devredildiği iddiasıyla detaylı bir açıklama yapıldı.

 Açıklamada; “Bilindiği üzere sözü edilen Kanun uyarınca; 580 köyün tüzel kişiliği kaldırılarak bağlı oldukları ilçe belediyesine mahalle olarak bağlanmış, 8 belde belediyesinin tüzel kişiliği kaldırılmış ve bağlı oldukları ilçe belediyelerine mahalle olarak bağlanmış, İl özel idaresinin tüzel kişiliği kaldırılmış, 11 İlçe belediyesi büyükşehir ilçe belediyesine dönüştürülmüş, İki yeni ilçe ile birlikte iki yeni belediye kurulmuş, İl belediyesi büyükşehir belediyesine dönüştürülmüştür” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; Basına intikal iddiaların gerçeği yansıtmadığı çok açık olmakla birlikte, kamuoyunun gerçekleri öğrenme hakkı bağlamında durum maddeler halinde aşağıda irdelenecektir:

 

1-Devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonu Kanuna uygun olarak kurulmuştur.

 “Kanunun geçici 1 inci maddesinin 1 inci fıkrası; “Bu kanundaki devir, tasfiye ve paylaştırma işlemlerini yürütmek üzere Vali tarafından, 1 Vali Yardımcısı başkanlığında Valinin uygun gördüğü kurum ve kuruluş temsilcilerinin ve ilgili belediye başkanlarının katılımıyla devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonu kurulur.” hükmünü amirdir. Bu nedenle İlimizde oluşturulan devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonu, Kanunda emredilen şekilde, Vali Yardımcısı başkanlığında; İLGİLİ BELEDİYE BAŞKANLARI, İl Defterdarı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü, Tapu ve Kadastro 15.Bölge Müdürü, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı, İl Özel İdaresi Strateji Geliştirme Müdürü ve İl Mahalli İdareler Müdürünün katılımı ile oluşmuştur.

 2-Komisyon kararlarını oybirliğiyle almıştır.

Komisyon kararlarının tamamını, ilgili belediye başkanları da katıldığı halde oybirliğiyle almıştır. Doğal olarak Van Belediyesiyle ilgili kararlar bizzat Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın da olumlu oylarıyla kabul edilmiştir.

 3-Komisyon kararlarını yerel seçimlerden önce yaptığı toplantılarda kararlaştırmıştır.

Komisyon kararlarını 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesinde yaptığı değerlendirmeler sonucunda almıştır. (Daha sonra ortaya çıkan durumları karşılamak için alınan birkaç karar hariç) Dolayısıyla malların paylaştırılmasına siyasi herhangi mülahaza tesir etmemiştir. 

 4-Mallar Kanun koyucunun amaçladığı şekilde ve usulde dağıtılmıştır.

 6360 Sayılı Kanunun geçici 1 inci maddesinin 5 inci fıkrasında Bu Kanun ile tüzel kişilikleri kaldırılan il özel idarelerinin her türlü taşınır ve taşınmaz malları, hak, alacak ve borçları, komisyon kararıyla ilgisine göre;

Bakanlıklara, bakanlıkların bağlı veya ilgili kuruluşları ile bunların taşra teşkilatına;

Valiliklere, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığına;

Büyükşehir belediyesine ve bağlı kuruluşuna;

İlçe belediyesine devredilmesine karar verilir.” denilmektedir. Dolayısıyla Kanunda, tasfiyeye esas bütün malları yalnızca Büyükşehir belediyesine devredilmesine ilişkin bir düzenleme yoktur. Komisyon ilgisine göre malları yukarıda yazan kamu kurum ve kuruluşlarına tahsis etme yetkisine sahiptir.

 Anlaşıldığı kadarıyla iddialar önemli ölçüde Mülga İl Özel İdaresi malları üzerinde yoğunlaşmaktadır.

Öncelikle bilinmelidir ki, il özel idareleri hizmet gördükleri on yıllar boyunca merkezi idarenin kaynaklarıyla ve hazine arazileri üzerinde mahalli nitelikte olmayan kamu hizmetlerini de görmüşlerdir. Bu bakımdan komisyon paylaştırma kararı alırken, menkul ya da gayrimenkul malların halen hangi kamu hizmetinin üretimi için kullanıldığına/planlandığına da dikkat etmiştir. Somut örnek vermek gerekirse, okullarımız ve sağlık tesislerimiz vb hizmet yapıları hakkında karar alınırken, tahsisler üretilen kamu hizmetinin ilgilisi olan bakanlığa yapılmıştır.

Bu kapsamda haberlere konu olan ve mülkiyeti il özel idaresinde bulunan taşınmazlardan;

 a-Çitören köyündeki 104.780 m2’lik taşınmaz ve üzerindeki tesis Milli Eğitim Bakanlığının hizmet içi eğitim tesisi olarak kullanılmakta iken, Milli Eğitim Bakanlığının 15.12.2012 tarih ve 223423 sayılı onayı ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Merkezi olarak kullanılmak üzere tahsis edilmiş olan gayrimenkuldür. Kanun koyucunun amaçladığı biçimde, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Merkezi olarak kullanıma devamı sağlamak için ilgisi nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığına (Hazine) devredilmiştir.

 b-Bardakçı köyündeki 127.933 m2 taşınmaz fiilen Veteriner Fakültesince eğitim amaçlı olarak kullanıldığından, bu kullanımın devamı için kullanılması amacıyla Yüzüncüyıl Üniversitesi (Hazine) devredilmiştir.

 c-Şerefiye Mahallesindeki 942m2’lik taşınmaz üzerinde personel lojmanı bulunmaktadır. İçişleri Bakanlığının 20.01.2014 tarih ve 286 Sayılı genelgesi gereği özel idarenin kapanmasından sonraki süreçte ortaya çıkacak ihtiyaçları karşılamak ve lojman olarak değerlendirilmek amacıyla, İçişleri Bakanlığına (Hazine) devredilmiştir.

 d- Alabayır Köyü sınırları içerisinde bulunan 144.100 m2 lik taşınmaz, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ihtiyacı nedeniyle İçişleri Bakanlığına (Hazine) devredilmiştir.

 e-Akdamar Adası karşısında bulunan 43.589 m2 taşınmaz adaya giden yerli ve yabancı turistlerin başta, park dinlenme gibi ihtiyaçlarında kullanımı amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığına (Hazine) devredilmiştir.

 f-Erciş Ağaçören köyündeki 185.000 m2’lik taşınmaz tarımsal amaçlı hizmetler için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına (Hazine) devri öngörülmüştür.

 g-Yüniplik Fabrikasının yeri olarak bilinen taşınmaz Milli Eğitim Bakanlığının 06.02.2014 tarih ve 542376 sayılı yazısına istinaden, eğitim kurumları yapılmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına (Hazine) devredilmiştir.

 h-İl özel idaresinin (B) kampusu olarak bilinen taşınmaz İl özel idaresinin iştiraki olan Van Denizi A.Ş’ne ait bir gayrimenkuldür. Geçmişte yapılan bir ihale ile bu arsa “yap, işlet, devret” modeli ile AVM yapılmak üzere bir yatırımcıya belirli şartlarda tahsis edilmiştir. Van Denizi A.Ş Van Gölünde iller arasında taşımacılık hizmetleri yürütmesi nedeniyle Şirketin kuruluş amacına uygun olarak hizmet verebilmesi için, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına (Hazine) devredilmiştir.

 ı-İl Özeli İdaresinin (A) kampusu olarak bilinen taşınmaz Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının kanunla kendisine verilmiş kamu hizmetlerini yürütmesi amacıyla yine Kanunun 1 inci maddesinin 5 inci fıkrası ile bakanlığımızın 20.01.2014 tarih ve 286 sayılı genelgesi gereği, Valiliğin hizmetlerinde kullanılmak üzere İçişleri Bakanlığına (Hazine) devri yapılmıştır.

    Ancak basın toplantısında gündeme getirilmeyen ve fakat mülga İl Özel İdaresine ait ya da İl Özel İdaresi kullanımındaki:

 a-Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan ve il özel idaresine tahsisli olup halihazırda üzerinde asfalt şantiyesi, atölye, patlayıcı madde deposu, malzeme ambarı ve idari binaların bulunduğu toplam 60.073 m2’lik taşınmaz;

 b-Şerefiye Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde 4.662 m2’ arsa üzerinde yapımı devam eden “Van City" AVM;

 c-Kurubaş Mevkiinde 390.400 m2 büyüklüğündeki arsa;

 d-Şerefiye Mahallesindeki 1.665 m2 büyüklüğündeki şehir parkı olarak kullanılan arsa;

 e- Muradiye İlçesinde 6.093 m2büyüklüğündeki şantiye yeri;

 f- Özalp Memetalan Köyünde 21.850 m2, Tulgalı Köyünde 6.542m2, 8.650m2, 7.150m2 gölet yeri niteliğindeki arsalar;

 Tahsis amacına uygun kullanılmak üzere yine Büyükşehir Belediyesine devredilmiştir.

 Bununla beraber mülga İl Özel İdaresi envanterine kayıtlı çeşitli cins ve markadaki toplam 273 iş makinası ve diğer taşıtlardan; (161) iş makinası, (8) binek, (1) otobüs, (6) seyyar yatakhane, (8) pikap olmak üzere toplamda (184) taşıt aracının yanı sıra (21) adet jeneratör Van Büyükşehir Belediyesi ve bağlı idaresi olan Su ve Kanalizasyon İdaresine (VASKİ) devredilmiştir.

   Ayrıca Köylerden Van Büyükşehir Belediyesine 1075 adet taşınmaz, Van Büyükşehir Belediyesi bağlı İdaresine (VASKİ) 1395 adet taşınmaz;

 Belde Belediyelerinden Van Büyükşehir Belediyesine   15 adet taşınmaz, 50 adet taşıt ve  23 personel ile Van Büyükşehir Belediyesi bağlı İdaresine (VASKİ) 14 adet taşınmaz, 4 adet taşıt ve  14 personel devredilmiştir.

     Yine Kanunun amaçlarına uygun olarak, İlçe Belediyelerinden Van Büyükşehir Belediyesine 94 adet taşınmaz, 59 adet taşıt ve 79 personel ile Van Büyükşehir Belediyesi bağlı İdaresine (VASKİ) 121 adet taşınmaz, 15 adet taşıt ve 63 personel devredilmiştir.

Büyükşehir Belediyesine devredilen toplam gayrimenkul sayısı 1.096 olup ayrıca VASKİ’ne tahsis edilen gayrimenkul sayısı 1.530’dur. Bu durumda Büyükşehir ve bağlısına tahsis edilen gayrimenkul sayısı 2.626 olmaktadır.

    İlçe Belediyelerine de yine Kanunda ifadesini bulan amaçlara uygun olarak;

 1-İpekyolu Belediyesine devredilen mülga İl Özel İdaresine ait taşınmazlardan; Erçek’te 1.533 m2, 63.764 m2, 11.254 m2 ve 27.838 m2 olmak üzere 4 parça arsa; Tepebaşı 2.400 m2 Arsa, Sarmaç 272.655 m2 arazi devredilmiştir. 

  Yine bu Kanunla tüzel kişiliği kaldırılmış olan ve mahalle olarak İpekyolu İlçe Belediyesine bağlanmış, Bostaniçi Belediyesine ait (27) adet, Erçek Belediyesine ait (9) adet araç olmak üzere, toplam olarak ayrıca (31) adet araç İpekyolu İlçe Belediyesine devredilmiştir. Toplamda İl Özel İdaresinden devredilen 5 taşıtla birlikte İpekyolu İlçe Belediyesine devri yapılmış taşıt sayısı (36) olmuştur.

Köylerden (96), belde belediyelerinden (17) adet olmak üzere (113) parça taşınmaz, özel idare ve beldelerden toplam  (102) personel İpekyolu ilçe belediyesine devredilmiştir.

    2- Tuşba Belediyesine devredilen mülga İl Özel İdaresine ait taşınmazlar; toplam (26) parça olup tamamı mahalleye dönüştürülen köylerde bulunmaktadır.

 Tuşba Belediyesine mülga Özel İdare Müdürlüğünden (ve diğer yerlerden intikal eden) araç sayısı 20’dir.

Köylerden (109 ) ve parça taşınmaz, özel idareden (87) personel Tuşba ilçe belediyesine devredilmiştir.

    3-Edremit Belediyesine devredilen mülga İl Özel İdaresine ait taşınmazlardan; Yeniköy Mahallesi 33.700 m2 dostluk parkı olarak bilinen arsa ile Dönemeç Mahallesinde 804 m2 arsa devredilmiştir.

Köylerden (59), belde belediyelerinden (2) olmak üzere (61) parça taşınmaz, belde belediyelerinden (8) adet taşıt, özel idare ve beldelerden toplam  (24) personel,   Edremit ilçe belediyesine devredilmiştir.

 4-Özalp Belediyesine devredilen mülga İl Özel İdaresine ait taşınmazlar; toplam 3 parça olup tamamı mahalleye dönüştürülen köylerde bulunmaktadır.

Köylerden (752) parça taşınmaz, belde belediyelerinden (14) adet taşıt, özel idare ve beldelerden toplam  (19) personel  Özalp ilçe belediyesine devredilmiştir.

 5-Erciş Belediyesine devredilen mülga İl Özel İdaresine ait taşınmazlar; toplam 49 parça olup tamamı mahalleye dönüştürülen köylerde bulunmaktadır.

Köylerden (51) belde belediyelerinden (61) olmak üzere (112) parça taşınmaz, belde belediyelerinden (21) adet taşıt, özel idare ve beldelerden toplam  (39) personel Erciş ilçe belediyesine devredilmiştir.

 6-Muradiye Belediyesine;

Köylerden (118) belde belediyelerinden (8) olmak üzere (126) parça taşınmaz, belde belediyelerinden (6) adet taşıt, özel idare ve beldelerden toplam  (18) personel     devredilmiştir.

 7-Gevaş Belediyesine;

Köylerden (272) belde belediyelerinden (3) olmak üzere (275) parça taşınmaz, belde belediyelerinden (7) adet taşıt, özel idare ve beldelerden toplam  (17) personel  devredilmiştir

 8-Çatak Belediyesine;

Köylerden (342) parça taşınmaz, özel idareden (7) personel  devredilmiştir.  

 9-Gürpınar Belediyesine;

Köylerden (427) parça taşınmaz, özel idareden (3) personel  devredilmiştir.  

 10-Başkale Belediyesine;

Köylerden (429) parça taşınmaz,  özel idareden (3) personel  devredilmiştir.

 11-Bahçesaray Belediyesine;

Köylerden (706) parça taşınmaz devredilmiştir.

 12-Çaldıran Belediyesine;

Köylerden (261) parça taşınmaz, özel idareden (1) personel  devredilmiştir.

 13-Saray Belediyesine;

Köylerden (229) parça taşınmaz devredilmiştir.

   Valiliğimiz bünyesinde kurulan devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonu, yukarıda ifade edildiği gibi aylar süren fedakâr çalışmalar sonunda; objektif kurallar ve kamu yararı çerçevesinde adil bir biçimde dağıtım yapmaya gayret etmiştir.

     Anayasamıza göre “idarenin her türlü eylem ve işlemine karşı yargı yolu açıktır.” Büyükşehir Belediyesi, Başkanın imzası da bulunan komisyon kararlarından bir memnuniyetsizliği varsa bunu pekâlâ bağımsız mahkemeler nezdinde açacağı davalar yoluyla takip edebilir; hukuk devletine ve hukukun üstünlüğüne inanan herkes gibi bu hakkı usulüne uygun olarak kullanabilir. Ama hiçbir şekilde devleti ve kurumlarını, bağımsız mahkemeleri ve buralarda görev yapanları tehdit ederek sonuç alınamaz; alınmaz. Tarih bunun en güçlü tanığıdır. Büyükşehir Belediye Başkanının kamuoyuna yansıyan beyanlarının gerçek olmadığına, bu beyanların bir Büyükşehir Belediye Başkanına ait olamayacağına inanmak istiyoruz. Tanıdığımız Belediye Başkanının olsa olsa başkalarının etkisi altında kalarak, hukukçu kimliğini bırakarak bu beyanları yapmış olabileceğini düşünüyoruz. Bu zararlı davranış biçiminden şiddetle kaçınmasını, kamu kuruluşlarıyla çatışmak yerine, işbirliğine yakın tutum takınmasını tavsiye ediyoruz”