Destici'den olay sözler!

BBP, Olağan Kurultayı'nda konuşan Genel Başkan Destici AK Parti'nin yerel seçimde Van'ı kaybetmeyi göze aldığını söyledi.

VAN 8.06.2014 21:08:37 0
Destici
Tarih: 01.01.0001 00:00

Büyük Birlik Partisi (BBP) 9. Olağan Kurultayı, İvedik Organize Sanayi Kongre Salonu'nda yapıldı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin tek aday olduğu kurultay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Konuşmasına başta Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere helikopter kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek başlayan Destici, Yazcıoğlu'nun usul ve üslupla yaptığı siyaseti takip etmeye devam edeceklerini belirtti.

Yerel seçimlerde partisinin seçim bütçesinin bir kaç yüz bin lira iken iktidar partisinin BBP'den bir ilçeyi almak için 18 trilyon lira harcadığını dile getiren Destici, bu paranın kaynağının nereden geldiğini sordu. "Bu milletin parası ama bunun hesabı bir gün sorulur." diyen Destici, şunları söyledi: "Rabbim, bize, BBP'ye bu kadrolara imkan versin, iktidarı nasip etsin, hiçkimsenin yapmadığı, yapamadığı, çünkü hepsinin açığı var, hepsi buna benzer şeyler yaptılar, sırtlarında yumurta küfeleri var ama BBP kadrolarının asla veremeyeceği hesaplanıyok, BBP kadrolarının sırtlarında yumurta küfesi yok, Rabbim bize iktidarı nasip etsin, boğazlarından kursaklarından çıkarıp millete koymazsak namerdiz. Milletin malını kendi malı gibi görenler, devletin malını deniz hesabıyla tüketmeye çalışanlar sanmasın ki bu hesap bir gün sorulmaz. Bu dünyada sorulmazsa ahirette sorulur. Toplumda öyle bir algı oluşturulmaya çalışıyor ki en dindar, en mütedeyyin diyebileceğimiz insanların ağzından maalesef şu kelimeler dökülüyor, 'Yesin de bizimki yesin', 'Hizmet etsin de yesin', 'Öbürü yiyeceğine bu yesin' diyor. Bu nerede yazıyor. Allahın kitabında böyle bir cevaz var mı, Resulün sünnetinde böyle bir uygulama var mı?"

AK Parti iktidarında hiçbir dönemde olmadığı kadar yolsuzluk yapıldığını belirten Destici, "Hangi çözümü bulursanız bulun, ne kadar kapatmaya çalışırsanız çalışın, atadığınız insanlara montaj dedirtirseniz dedirtin, milletin hafızasına yerleşti, milletin hafızasından söküp atamazsınız. Ancak hukuka gidip, hukukta aklanırsanız o zaman bir nebze milletin hafızasında, milletin vicdanında aklanmış olursunuz." ifadelerini kullandı.

VAN'I KAYBETMEYİ PEŞİNEN GÖZE ALDI

Siyaseti birileri kazansın diye değil devlet, millet kazansın diye yaptıklarını dile getiren Destici, "Devlet, millet, ülke kazanıyor mu, kaybediyor mu, ona baktık ve ona göre karar verdik ama birileri asla bu hassasiyet içinde olmadı. Mardin'i, VanAğrı'yı, kaybetmeyi peşinen göze aldı. Antalya'ya,Balıkesir'e, Sivas'a, Eskişehir'e göz dikti. Ya kardeşim, Sivas'ı sen alsan ne olur, ben alsam ne olur? Balıkesir'i sen alsan ne olur, MHP alsa ne olur?Yalova'yı CHP alsa ne olur, sen alsan ne olur? Devletin birliğinden, beraberliğinden, üniter yapıdan yana olan her siyasi parti kazanabilir. Biz, isteriz ki tabii ki bizim partimiz kazansın ama sen bölücülere tanıdığın fırsatı, imkanı, bölücülerle yapmadığın mücadeleyi gelip Sivas'ta BBP ile yapıyorsan ben sana ne diyeyim? Ondan sonra kalkıp başka şeylerden bahsediliyor." şeklinde konuştu.