Dertlerini Anlatmalarına İzin Verilmedi

Dün gerçekleşen TOKİ kuraları sonrası salondan ayrılan Beşir Atalay`a dertlerini anlatmak isteyen iki vatandaş, polis ve korumaların engeline takıldı.

VAN 7.10.2012 16:27:51 0
Dertlerini Anlatmalarına İzin Verilmedi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van`da yaşanan depremler sonrası Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Edremit ilçesi ile Bostaniçi beldesinde yaptırılan 5 bin 475 konutun kura çekimi dün Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`ın katılımıyla gerçekleşti.

Kura çekiminin ardından salondan beraberinde Van Valisi Münir Karaloğlu ve diğer protokol üyeleriyle ayrılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`a iki vatandaş dertlerini anlatmak istedi; ancak polis ve korumaların engeline takıldılar.

Çocuğunun engelli olduğunu söyleyen vatandaşlardan biri, "Çocuğum engellidir. Kura çekimlerinde dördüncü veya beşinci kat çıkarsa onu nasıl çıkaracağız. Sadece bunu söyleyecektim. Zemin katın verilmesi ricasında bulunacaktım. Neden bana bu kadar merhametsizlik ediyorsunuz" dedi.

Vali Karaloğlu`yla görüşmek isteyen başka bir vatandaş Mehmet Tetik ise, "Ben depremde eşimi ve beş çocuğumu kaybettim. Depremde en çok mağdur olan insanlardan biri de benim. Vali beye sadece TOKİ kuralarında beni de dahil etmelerini rica edecektim. Kiracı olduğum için bu hak bana tanınmadı; ama durumun da göz önünde bulundurulsun istiyorum. Depremden sonra Tatvan`a gittik. Oralarda akrabalarımızda kalıyoruz. Kendimize ait bir yerimiz yok. Bütün malım ve mülküm depremde enkaz altında kaldı" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)