Dersim katliamını yapan CHP’ye doğu seçmeni oy verecek mi?

AK Parti MKYK üyesi ve Van Bölge Koordinatörü Metin Bulut Vangölü TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

VAN 26.03.2022 17:21:08 0
Dersim katliamını yapan CHP’ye doğu seçmeni oy verecek mi?
Tarih: 01.01.0001 00:00

HDP’nin kapatılıp kapatılmayacağı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yer alan HDP’li seçmenin, Dersim katliamını yapan CHP ile ittifak yapılması halinde oy tercihini nasıl yapacağını değerlendiren Metin Bulut, şu ifadeleri kullandı; 
DOĞU VE GÜNEYDOĞU SEÇMENİ İLE CHP’NİN DOKU UYUŞMAZLIĞI VAR
“CHP ‘nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yıllardan beri bir doku uyuşmazlığı yaşadığını hep birlikte görüyoruz. Bu bilinen bir gerçektir ki yıllarca siyasal varlığını burada hissettiremedi. Son dönemde ittifakla birlikte resmi olmayan ittifakla birlikte neşvü nema bulmaya çalışan bir siyasal yapı birlikte ne olacağını ileride göreceğiz. 
PARTİLERİN KAPATILMASINI BİZ ZORLAŞTIRDIK
Bizim parti kapatmalarıyla alakalı kanaatimiz belli. Bu konuyla da parti kapatılmasının doğru olmadığını savunan siyasal akıl içeriyoruz. Yani geçmişten bu güne hatta parti kapatmalarında önüne geçmek için yasal mevzuat üzerine çalışmış bir yapıyız. 
KAPATILIP KAPATILMAMA KARARINI HDP VERECEK
HDP’ nin kapatılıp kapatılmayacağının kararını HDP verecek. Başka hiç kimse vermeyecek o yüzden istenen şey öyle ki hukukunda istediği şey HDP’nin bir terör örgütüyle arasına mesafe koymasıdır. Bu tamamen HDP’nin kendi elinde olan kendi Takdiriyle şekillenecek olan bir durum.”
Kaynak: VANGÖLÜ TV