Depremzedelerin Su İhtiyacı Tankerlerle Karşılanıyor

Van'da depremzedeler için TOKİ tarafından yaptırılan konutlardaki su sorunu, AFAD tarafından tankerlerle taşınan suyla çözülmeye çalışılıyor.

VAN 10.09.2013 11:57:20 0
Depremzedelerin Su İhtiyacı Tankerlerle Karşılanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da depremzedeler için TOKİ tarafından yaptırılan konutlardaki su sorunu, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından tankerlerle taşınan suyla çözülmeye çalışılıyor. Ancak, vatandaşlar, daha önce akaryakıt taşımacılığında kullanılan tankerlerle getirilen suların koktuğunu ve birçok kişinin hastalandığını iddia etti.Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra TOKİ tarafından 15 bin 343 konut yapılarak geçen yıl depremzedelere teslim edildi. Ancak TOKİ konutlarında en büyük sorun suda yaşanıyor. Depolara gelen suyun yetersiz olması nedeniyle günlerce su kesintisinin yaşandığı Edremit, Bostaniçi, Kalecik, Sıhke, Kevenli ile Memur-Sen konutlarına, tankerle su taşınıyor.

AKARYAKIT TAŞIMIŞ TANKER TEHLİKESİ

Van'ın 6 ayrı noktasındaki TOKİ konutlarının depolarına 250 tankerle sondajlardan çıkarılan su taşınarak takviye yapılmaya başlandı. Ancak bu taşıma da sorunu çözmezken, depremzedeler farklı bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı. TOKİ konutlarının depolarına su taşıyan tankerlerin daha önce akaryakıt taşımacılığında kullanılmış olması, depremzedelerin tepkisine neden oldu. Tankerlerin üzerinde yazılı olan 'Tehlikeli madde', 'Ateşle yaklaşma' uyarıları dikkat çekerken, tankerlerle taşınan sular iddiaya göre sağlıksız bir şekilde borular aracılığıyla deponun havalandırmalarından içeri dolduruluyor.

İSALE HATTI TAMAMLANDIKTAN SONRA SORUN ÇÖZÜLECEK

TOKİ konutlarında yaşayanlar tankerlerle taşınan suların sağlıksız olduğunu ve koktuğunu eliri sürüp, birçok kişinin hastalandığını iddia etti. Musluktaki suyu kullanamadıklarını belirten vatandaşlar, günlük su ihtiyaçlarını kaynak sularından sağlamaya çalışıyor.

AFAD yetkilileri ise su sorununun Gürpınar İlçesi'nden getirilen 41 kilometrelik yeni isale hattının tamamlanması sonrası çözülebileceğini, bu hattın bir kısmının tamamlandığını söyledi.

Haber: Depremzedelerin Su İhtiyacı Tankerlerle Karşılanıyor