Depremzedeler Ölüm Orucuna Başladı

Van'da bir grup depremzede, talepleri yerine getirilmediği gerekçesiyle ölüm orucuna başladı.

VAN 14.09.2013 17:28:27 0
Depremzedeler Ölüm Orucuna Başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da bir grup depremzede, talepleri yerine getirilmediği gerekçesiyle ölüm orucuna başladı.

Anadolu Konteynır Kenti'nde yaşayan depremzedeler, hiçbir taleplerinin yerine getirilmediğini iddia ederek 19 gün önce başlattıkları açlık grevini ölüm orucuna çevirdi. Alınan ortak karar sonucunda ölüm orucuna başladıklarını ifade eden grev sözcüsü Ali Ahi, "3 gün önce aramızdan 11 kişi taleplerimiz yerine gelene kadar ölüm orucuna girdik. Bu arkadaşlarımızın kendi kararlarıdır" dedi. Sorunun bu boyuta gelmesinin hoş olmadığını ifade eden Ahi, "Buradan tekrar yetkililere sesleniyoruz. Bu insanlara sahip çıksınlar, çünkü bunlar candır. Bu insani bir durumdur. Herkesin bunlara sahip çıkmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Taleplerinin öncelikle barınacak bir yuva olduğunu vurgulayan Ali Ahi, "Kimse bu karanlıkta burada kalmak istemez. Şu anda konteynırda ciddi bir psikolojik sorun yaşanmaktadır. Ailelerin içerisine girdiğinizde ciddi sıkıntıların olduğunu görürsünüz. Eşler artık boşanma derecesine geldi. Bunun yanında okullar açılmaya başladı. Bizler çocuklarımızın derslerinden geri kalmasını istemiyoruz. Bu da ayrı bir sıkıntı. Yetkililer, çözüm üretilene kadar en azından elektrik verebilirlerdi çünkü insanlar yemek pişiremiyor, banyo yapamıyor, elbiselerini yıkayamıyor. Bu da birçok hastalığın başlamasına neden oldu" şeklinde konuştu.

Sıkıntılarını defalarca dile getirdiklerini anlatan Ahi, "Bu daha ne kadar böyle sürecek? 19 gündür bir çözüm üretilememesi çok büyük bir sıkıntıdır. Bu aileler zaten deprem öncesinde de mağdur ailelerdi. Depremle birlikte mağduriyetleri ikiye katlandı. Biz devletimizin güçlü olduğuna, dolayısıyla bu insanlara sahip çıkacak güçte olduğuna inanıyoruz. En azından bu insanlara bir prefabrik ev yapılabilirdi. Bu ailelerin yüzde 90'ı zaten maddi kaynaklı sıkıntı içindeki ailelerdir. Yetkililerin bize kulak vermelerini istiyoruz. Gelip bizleri burada dinlemelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.