Depremzedeler Kalıcı Konutlara Yerleşiyor

Depremzedeler Hazır olmayan afet konutlarına yerleşmeye devam ediyor.

VAN 7.12.2012 15:08:49 0
Depremzedeler Kalıcı Konutlara Yerleşiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da depremzedeler, geçen yıl büyük yıkıma neden olan 2 depremin ardından yapımına başlanan afet konutlarına yerleşmeye devam ediyor.

23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen 7,2 ve 5,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından yapımına başlanan 17 bin 471 konuttan 15 bin 323'nün yapımı tamamlandı. Van depreminin yıl dönümü olan 23 Ekim tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı anahtar teslim töreniyle evlerine kavuşan depremzedeler, yeni evlerine yerleşmeye devam ediyor. Suların akmamasına ve ısınma sorunu yaşanmasına rağmen depremzedeler yeni konutlarına kavuştukları için mutlu olduklarını belirtirken, en büyük sıkıntı olan su sorununun da bir an önce çözülmesini bekliyor.

Depremzedeler yeni evlerine taşınmaya devam ederken, kışlık yakacağın bir bölümü ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından karşılanıyor. Yerleşimlerin sıkıntıya neden olmaması için bir sefere mahsus SYDV tarafından her binaya 5'er ton kömür veriliyor. Yetkililer, dağıtılacak olan ücretsiz kömürün yaklaşık 60 bin ton olduğunu söyledi. - Van