'DEPREMLE KRİZ YAŞADIK'

Doğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUSİFED) Başkanı Suat Çiftçi, Van ve bölge ekonomisindeki olumsuz atmosferi kırmak için siyasi ve kısır çekişmelerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

VAN 7.04.2015 10:23:11 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

DOĞUSİFED, geçtiğimiz Cumartesi günü Koza İş Merkezi'ndeki binalarında genel kurul gerçekleştirdi.

Van, Hakkâri, Bitlis ve Muş illerini kapsayan iş dünyasından derneklerin oluşturduğu ve bölgenin kalkınmasını öngören DOĞUSİFED'in yapılan genel kurulunda başkanlığa Suat Çiftçi seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine de Müslüm Erbay, Meral Ayhan, Agit Aslan, Mithat Çiftçi, Mehmet Selim Özen ve Veli Kaya seçildi.

"DEPREMLE KRİZ YAŞADIK"

Gazetemize açıklamada bulunan DOĞUSİFED Başkanı Suat Çiftçi, bölge kaynaklarının daha rantabl kullanılması için çalışma yürüteceklerini söyledi.

Van'da yaşanan iki büyük depremden sonra bölge ekonomisinde ciddi bir kriz yaşandığını belirten Çiftçi, şunları ifade etti:

"Barış süreci ile bu krizin aşılması için olumlu bir atmosfer oluştu.

Ancak süreçte yaşanan belirsizliklerle bu olumlu havanın yeniden kırılmaya doğru gittiğini görüyoruz. Ekonomideki bu olumsuz atmosferi kırmak için siyasi ve kısır çekişmelerden uzak durulması gerektiğini düşünüyoruz. Güven ortamının oluşturulması, tüm kesimlerin ortak paydada işbirliği yapması gerektiğini ve ekonomide yaşanan krizin ancak bununla mümkün olacağını belirtiyoruz"

"VAN ÖNEMLİ BİR MERKEZ"

Ticari anlamda Van'ın önemli bir üs olduğunu da ifade eden Çiftçi, "Van'ın bölgede en önemli ticaret merkezi olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Ekonomik, siyasi, sportif, kültürel ve sanatsal yönden aynı kaderi paylaşan Van, Hakkâri, Bitlis ve Muş'un yeni dönemde yeni başlangıçlara ve önemli atılımlara sahne olması gerekiyor" diye konuştu.

"SORUNLAR ORTAK"

Ekonomik kalkınmada bölgesel işbirliğinin şart olduğuna da dikkat çeken Çiftçi, "Van, Hakkâri, Bitlis ve Muş'un birlikte kalkınmasının, bölgesel işbirliğinin hayata geçirilmesiyle mümkün olacaktır. Bu açıdan 2015 yılından umutlu olduğumu belirtmek istiyorum." diye kaydetti.