Depremden sonra hayata küstü!

Van’ın Sıhke Caddesi üzerinde bulunan bir ağaç civarda geçen vatandaşları hayretler içinde bırakıyor. Yaklaşık iki yıldır bir tarafı yemyeşil bir tarafı ise yaprak dökmüş vaziyette duran dut ağacı bu haliyle adeta büyülüyor. Ç

VAN 17.09.2013 20:14:02 0
Depremden sonra hayata küstü!
Tarih: 01.01.0001 00:00

2011 yılında meydana gelen 7.2’lik depremden sonra büyük yara alan Van halende deprem izlerini taşımaya devam ediyor. Depremde hasar gören binaların yanı sıra doğada bulunan çeşitli canlı-cansız varlıklar da depremin izlerini barındırmaya devam ediyor. Bunlardan biri var ki Van’da ve dünyada eşi az rastlanacak cinsten. Sıhke Caddesi, Altaylı Parkı’nda bulunan 150 yıllık bir dut ağacı depremden sonra adeta hayata küstü. 2011 yılındaki deprem öncesinde yemyeşil ve bol dut hasadıyla dikkat çeken o ağaç, ne olduysa depremden sonra hüzünlü bir ağaca büründü. Zira depremden sonra yarısı kuruyan ağacın yarısı ise baharı andırırcasına yemyeşil oldu.

 

"AĞAÇTA ‘ALLAH’ YAZIYOR!"

Altaylı Parkı’nda bulunan 150 yıllık dut ağacı depremden sonra meyve vermemeye başladı. Ama bu meyveler ağacın sadece bir yarısında çıktı. İlk zamanlar bu durum şaşırtmasa da depremden sonraki yıllarda tekrarlanınca herkesin dikkatini çekmeye başladı. Bu duruma şahit olan herkes ağacı şaşkınlıkla izlerken, vatandaşlar ağacı fotoğraflayıp paylaşmaya başladı. Vatandaşın ağaca olan ilgisi sürerken, konuyu sorduğumuz Altaylı Parkı’nın bekçisi ağacın depremden sonra böyle bir hale girdiğini belirterek; ‘Depremden sonra 150 yıllık dut ağacımızın bir tarafı tamamen kurudu. Depremden önce çok güzel meyve veren ağacımız şimdilerde ise sadece bir tarafı meyve verirken diğer tarafı ise kurumuş durumda. Vatandaşlarımız ilk baktığında ağacı Arapça yazısıyla Allah yazısına benzetiyor. Ağacımız her ne oldu bilmiyoruz ama 2 yıldır bir tarafı kurumuş ve meyve vermiyor. Karadut ağacımızın verdiği meyvede hem çok güzel hem de çok sağlıklı bir meyve. Bu yüzden elimizden geldikçe korumaya çalışıyoruz. Hatta bazen bu yüzden ağacın dalını kırmak isteyen yada meyvesini koparıp yemek isteyen insanlarımız ile tartışıp, kavga ettiğimiz bile oluyor. Hemen yan tarafımızda Altay Taksi durağı bulunmakta, taksici arkadaşlarımız olmadığımız zamanlarda ağacı koruyorlar onlara da buradan teşekkürlerimi sunuyorum.’ Dedi.

Bu ağaç görenleri şaşırtıyor!Bu ağaç görenleri şaşırtıyor!

Önder ALTINAL/ÖZEL HABER