Depremde ölenlerin anısına dağ tırmandılar

Van Gölü Aktivistleri Derneği üyeleri, Van’da 2011 yılında meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin anısına dağ tırmanışı gerçekleştirdi.

VAN 25.10.2021 09:50:20 0
Depremde ölenlerin anısına dağ tırmandılar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Depremin yıldönümü dolayısıyla Van’daki kurumlar tarafından farklı etkinlikler düzenlenirken, Van Gölü Aktivistleri Derneği de depremde hayatını kaybedenlerin anısına dağ tırmanışı etkinliği tertipledi.

ESRÜK DAĞI SEÇİLDİ

Dernek tarafından tırmanış etkinliği için Erciş ilçesinde ve Van merkezde yıkıcı etkisi çok fazla olduğu için iki şehrin arasında olan Muradiye ilçesindeki Esrük Dağı seçildi. 
23 Ekim sabahı saat 09.00’da dağın eteklerinde buluşan 20 kişilik aktivist grubu saat 15.00’e kadar süren bir tırmanış gerçekleştirdi.

ZİRVEDE ANMA ETKİNLİĞİ

Zirvede toplanan aktivistler taşıdıkları “Unutmadık!” pankartı eşliğinde burada bir anma programı gerçekleştirdi, hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu. 
Açıklama yapan Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, şunları söyledi:
“23 Ekim bizim için hüzün günü... Depremin 10. yıldönümünde canlarını yitiren vatandaşlarımızın anısına ve deprem gerçeğimizi bir kez daha hatırlatmak için 3000 rakımlı Muradiye Esrük Dağı'nda bir farkındalık tırmanışı gerçekleştirdik. Depremde hayatını kaybedenleri tekrar rahmetle anıyoruz. Tabi yaşanan felaketten dersler çıkarıp önlemlerimizi artırmamız gerekiyor. Depremin öldürmediği, ihmallerin öldürdüğü bilinciyle özellikle yaşadığımız ve kullandığımız binalarımızın sağlam olmasına dikkat etmemiz ve gerekli tedbirleri almamız gerekiyor.”
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi