`Deprem sonrası satılık daireler!`

Van`da depremlerden sonra inşa ettikleri daireleri rahat satmak isteyen ev sahipleri ilginç yöntemlere başvuruyor.

VAN 25.02.2013 20:33:44 0
`Deprem sonrası satılık daireler!`
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van`da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremler nedeniyle onlarca bina deprem esnasında yıkılmış, binlerce bina ise ağır hasarlı raporu ile deprem sonrası yıktırılmıştı.

 

Hatırlanacağı üzere, deprem sonrası yaşanılan süreçte birçok binaya ağır hasar yerine, orta ve az hasarlı; az ve orta hasarlı binalara da ağır hasar raporu verilmişti. Yaşanan karışıklıklar nedeniyle bu durum vatandaşlar arasında tepkiyle karşılanmış, birçok kişi ev kiralamada ve satın almada nasıl davranacağını bilemez olmuştu.

 

Depremin üzerinden yaklaşık 2 yıl gibi bir sürenin geçmesine rağmen halk arasında hala bir tedirginlik söz konusuyken bunu bilen bazı bina sahipleri farklı bir yönteme başvurdu.

 

Depremden önce yapılan binalarda kafa karışıklığının halen devam ettiğini bilen inşaat halindeki bir binanın sahibi, halkın bu konudaki tereddütlerini gidermeye yönelik binasına "Deprem sonrası satılık lüx daireler" yazılı bir pankart astı.

 

"Deprem sonrası satılık lüx daireler" yazılı pankartı gören vatandaşlar bu durumu ilginç bulurken bina sahibine de hak vererek, " Halk, ev alırken veya kiralarken evin deprem öncesine mi ait; yoksa deprem sonrasına mı ait olduğunu bilmek istiyor. Çoğu kişi, deprem öncesi yapılan evlere güvenmezken depren sonrası yapılan evleri daha tercih ediyor. Herhalde bu binanın sahibi de bunu biliyor olacak ki böyle bir yönteme başvurdu" ifadelerini kullandılar. (Fırat Arslan-İLKHA)