Deprem Eğitim Aşkını Yıkamadı

Van depreminde iki ayağını kaybeden Halil öğretmen, tekerlekli sandalyede de olsa öğrencilerine ders vermeye devam ediyor Halil Öztemel: 'Mesai arkadaşlarım ve öğrencilerim tarafından ilgi gö...

VAN 23.10.2013 20:52:00 0
Deprem Eğitim Aşkını Yıkamadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da görev yaptığı sırada meydana gelen depremde iki ayağını kaybeden Halil Öztemel (26), öğrencilerine ders vermenin heyecanıyla hayata tutunuyor.

Van'daki depremde iki ayağını kaybeden Halil öğretmenin ayağına, uzun süren tedavi sürecinin ardından Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (Gata) protez takıldı. Öztemel, memleketi Konya'nın Kadınhanı ilçesindeki Şakir Ersoy Ortaokulu'nda görevine devam ediyor.

Halil Öztemel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koltuk değnekleriyle derslere girdiğini söyledi. Yaşadılarına rağmen öğretmenliği bırakmak istemediğini ifade eden Öztemel, "Yetkililer hemen harekete geçerek, okul girişine engelli merdiveni yaptı, daha sonra ders vereceğim sınıfı da birinci kata taşıdı. Hatta ikinci kattaki öğretmenler odası da birinci kata alındı" dedi.

Öztemel, depremden sonra hayatının değiştiğini, buna rağmen öğrencilerinden kopmak istemediğini belirterek, yaşadıklarını şöyle aktardı:

"Normal bir gündü, ev arkadaşlarımla bir kafede çay içiyorduk. Ne olduğunu bile anlamadan enkaz altında kaldık. Neticede 15 saatlik enkaz altında bekledikten sonra AKUT tarafından kurtarıldım. Benimle 5 arkadaşım göçük altında kaldı. Benden başka bir arkadaşım daha sağ çıktı. Sonrasında uzun bir hastane süreci yaşadım. Meslekten ayrılmak istemedim. Bakanlık da kadromu memleketim olan Konya'nın Kadınhanı ilçesine atadı. Mesai arkadaşlarım ve öğrencilerim tarafından ilgi görüyorum. Beni bir anlamda ayakta tutan; öğrencilerime faydalı olabilmenin mutluluğudur."