Deniz manzaralı kurum binası…

'YENİ KURUM BİNASI 8 bin 360 METREKARE BRÜT ALANA SAHİP'

VAN 6.08.2015 11:15:34 0
Deniz manzaralı kurum binası…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'da deprem sonrası inşa edilen kurum binalarından biri de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası. Edremit İlçesi'nde inşa edilen ve modern görüntüsüyle dikkat çeken binanın tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahsum Semerci, "Şu an Van Valiliği C Blokta dar bir alanda hizmet ediyoruz. İnşallah Ekim ayında yeni binamıza taşınmayı düşünüyoruz" dedi.
Bölge: Bişar Ulutaş
Van'da Ekim-Kasım 2011 depremlerinin ardından birçok kurum binası hasarlı olduğu gerekçesiyle yıktırıldı. Bu binalardan biri de şehir merkezinde bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ait binaydı.
Söz konusu binanın da, birçok kurum binası gibi, Van şehir merkezinden çıkarılarak Edremit İlçesi'ne taşınması kararlaştırıldı. 2013 yılında Edremit İlçesi Erenkent Mahallesi'ndeki  Yeni TOKİ konutlarının olduğu bölgede modern bir binanın ihalesi yapıldı. Yaklaşık 4.5 milyon TL sözleşme bedeli ile inşasına başlanan kurum binası şimdi tamamlanmak üzere.
"YENİ KURUM BİNASI 8 bin 360 METREKARE BRÜT ALANA SAHİP"
Konuyla ilgili gazetemizin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahsum Semerci, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yeni binasının, 2014 Yılında 4 milyon 444 bin 444 TL  Sözleşme bedeli ile  Köroğlu Enerji Elk.İnş.Tic.Ltd.Şti  uhdesinde yapıldığını belirterek, Bodrum+Zemin+2 Normal Kat'tan oluştuğunu ve toplam 8 bin 360 m2 brüt alana sahip olduğunu dile getirdi. Edremit İlçesi'nde deniz manzaralı ve oldukça güzel bir alanda inşa edilen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasının dört bloktan oluştuğunu anlatan Semerci, "Binamız 4 Bloktan oluşmaktadır. A Bloğu hizmet binası olarak kullanılacak. B Bloğu konferans salonu, C Bloğu laboratuvar ve D Bloğu ise misafirhane ve sosyal tesis bloklarından oluşmaktadır" şeklinde konuştu.
 Herhangi bir aksilik olmaması halinde Ekim ayında yeni binaya taşınacaklarını belirten Semerci, "Şehir merkezindeki binamız yıktırıldıktan sonra, Hükümet Konağı'ndaki C Blok dördüncü katta hizmet veriyoruz. Yeni kurum binamızın tamamlanacak olması ile inşallah Ekim ayında taşınmayı düşünmekteyiz. Yeni hizmet binasında vatandaşımıza en etkin, verimli ve hızlı bir şekilde hizmet etmeyi hedeflemekteyiz" şeklinde konuştu.
Semerci, söz konusu kurum binasına bir otobüs veya minibüsle rahatlıkla ulaşılacağını belirterek, “Bazı şehirlerde bir kuruma gitmek için 2-3 ulaşım aracı değiştirilebiliyor. Oysa bizim kurum binasına bir minibüs veya otobüsle rahatlıkla ulaşılabilecektir” ifadelerini kullandı.
 
MAHSUM SEMERCİ
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜ
 1981 yılında Bingöl'ün Genç İlçesine bağlı Yelkaya Köyünde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Bingöl'de tamamladı. Harran Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümünden 2004 yılında mezun oldu.
2004-2006 yılları arasında özel sektörde çeşitli firmalarda Şantiye Şefi olarak çalıştı.
2007 yılında Mardin (Mülga) Bayındırlık ve İskân Müdürlüğünde, İnşaat Mühendisi olarak memuriyet hayatına başladı.
2007-2011 yılları arasında Bingöl (Mülga) Bayındırlık ve İskân Müdürlüğünde, İnşaat Mühendisi olarak görev yaptı.
2011-2012 yılları arasında Bingöl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde, İnşaat Mühendisi olarak görev yaptı.
2012-2015 yılları arasında Bakanlık Oluru ile Bingöl Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü.
Bakanlık Makamının 05.02.2015 tarihli Oluru ile 23.02.2015 tarihinde Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevine başladı.
Sn. Mahsum Semerci evli ve bir çocuk babasıdır.