Demokrasi Platformu,uyuşturucuya ve fuhuşa savaş açtı

Van Demokrasi Platformu, kentte son dönemlerde arttığı iddia edilen madde bağımlılığına ve fuhuşa dikkat çekmek için bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Kurdi-Der Üyesi Mustafa Oktay “Kentimizin işlek caddeleri

VAN 27.06.2015 19:17:27 0
Demokrasi Platformu,uyuşturucuya ve fuhuşa savaş açtı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Her geçen gün madde bağımlılarının sayısının arttığı iddia edilen Van'da, madde bağımlılığına ve fuhuşa dikkat çekmek için Van Demokrasi Platformu tarafından  bir yürüyüş düzenlenerek basın açıklaması yapıldı. KESK binası önünde bir araya gelen Van Demokrasi Platformu bileşenleri Sanat Sokağı’na kadar yürüdü. Basın açıklamasına HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva, DBP Van İl Eş Başkanı Miraz Çallı da destek verirken basın açıklamasını Kurdi-Der Üyesi Mustafa Oktay okudu. Oktay, basın açıklaması yaptıkları yerde bile bu illetin satıldığını iddia ederek, yaptıkları tüm çağrılara rağmen herhangi bir müdahalenin yapılmadığını söyledi.

 “TOPYEKÜN HAREKET”

Madde bağımlılığına ve fuhuşa karşı topyekun mücadele edilmesi gerektiğini belirten Oktay,” Demokrasi Platformu olarak kentimizde madde bağımlılığı ve fuhuşa sebep olan toplumsal soruna dikkat çekmek, çocukları ve gençleri bu tehditten korumak ve toplumun tüm kesimlerini duyarlı bir şekilde harekete geçirmeye davet etmek için buradayız. Her geçen gün sayısının arttığı, uyuşturucu kullanım yaşının düştüğü ve bu tehdidin daha da büyüdüğü bu durum karşısında maddenin ticareti, temini ve kullanımıyla mücadelede topyekün hareket etmek gerekmektedir. Kentimizin işlek caddelerinde uyuşturucu satılmaktadır. Uyuşturucu satışının bilinmesine rağmen müdahale edilmemesini anlamış değiliz” ifadelerini kullandı.

“BİRÇOK YERDE FUHUŞ YERLERİ VAR”

Toplumun yozlaştırılmak istendiğine dikkat çeken Oktay, şöyle dedi:

”Kentimizin birçok yerinde fuhuş yerleri var ve fuhuş yaptırılmaktadır. Fuhuşu yaptıranların amacı toplumu yozlaştırarak ahlaki politik yaşamdan uzaklaştırmaktır. Bozuk ve hasta bir toplum oluşturma çabasıdır.”

“AMACIMIZ KORUMAK VE KURTARMAK”

Bunun tüm dünyanın ortak bir sorunu olduğunu söyleyen Oktay, “Amacımız çocuklarımızı ve gençlerimizi bu tuzaklardan korumak, kurtarmak ve bu korkunç gerçeği halkımızın gündemine almaktır. Bu gerçek sadece şehrimizin değil, Kürdistan’ın hatta bütün dünyanın ortak sorunudur. Bu gün ticareti yapılan,  satılan yalnızca uyuşturucu maddeler değildir. Yada sadece yapılan fuhuşta değildir. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve toplumun geleceği yok edilmektedir. Yapılması gereken bilinçli ellerce tasarlanan ve satışı yapılan uyuşturucunun, geleceğimizi kirletmesine engel olmaktır. Buda ancak eğitim ve örgütlenmekle olur” şeklinde konuştu.

“DEVLETİN İNSAFINA BIRAKILACAK BİR KONU DEĞİL

Çocuklar üzerinden geliştirilen bu kirli politikaların önüne geçilmesi devletin insafına bırakılacak bir konu olmadığına dikkat çeken Oktay, “Uyuşturucu satışı, kullanımı ve fuhuşu engellemek, sorumluluğu bulunan devlet kurumlarının görevini yerine getirmemesi karşısında başta sivil toplum örgütleri olmak üzere duyarlı tüm toplumsal kesimleri çocuklarımıza ve dolaysıyla geleceğimize sahip çıkmaya davet ediyoruz”dedi.

“SORUMLULUĞA DAVET EDİYORUZ”

Yetkilileri sorumluluğa davet eden Oktay, son olarak şunları kaydetti:

“Mevcut iktidar şehrimizde açılmış olan bu bataklıklara karşı görünen hiçbir mücadelesi yoktur. Bu anlam da sorumluluğa davet ediyoruz. Bu ortak mücadele ve ortak duyarlılık ile ortak geleceğimiz olan çocuklarımızı gençlerimizi korumak, kurtarmak; geleceğimizi korumak ve kurtarmak anlamına gelmektedir. Tüm Halkımıza, kurumlarımıza ve toplumun tüm kesimlerini bu mücadeleye ortak olmaya ve geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi korumaya, kurtarmaya davet ediyoruz.”

Yapılan basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup sessizce dağıldı.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş