Demiryoluna tuzaklanmış patlayıcı bulundu

İzinsiz kazı alanında 14 kişi yakalandı

VAN 5.10.2016 11:31:18 0
Demiryoluna tuzaklanmış patlayıcı bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tatvan-Elazığ demiryolunun Muş’a bağlı Yörecik köyü bölgesinde yapılan kontrolde tuzaklanmış bir şekilde el yapımı patlayıcı bulundu.

Muş Valiliği, Tatvan-Elazığ demiryolunun Yörecik köyü bölgesinde yapılan kontrolde tuzaklanmış bir şekilde el yapımı patlayıcının bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, “04 Ekim 2016 günü Tatvan-Elazığ demiryolunun Merkez-Yörecik Köyü bölgesinde yapılan kontrolde 20 kg lık 2(iki) yağ tenekesi içerisine tuzaklanmış telsiz komutalı EYP tespit edilmiştir. Olayla ilgili adli tahkikata başlanılmış olup, tespit edilen EYP Muş İl Jandarma Komutanlığı PAMİT ekibince kontrollü bir şekilde imha edilmiştir.” denildi.

5 kişi gözaltına alındı

Öte yandan Muş İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı birliklerce, Varto ilçesi ve köylerinde PKK’nin bazı komite ve komisyonlarını ve faaliyetlerinin tespiti maksadıyla; ilçe merkezinde 3, Haksever köyünde 3 ve Sazlıca köyünde bir  olmak üzere toplam 7 adreste şüphelilerin yakalanması için evlerinde, işyerlerinde ve araçlarında eş zamanlı olarak arama yapıldığı belirtildi.

Yapılan aramada; Haksever köyünde 2, Sazlıca köyünde bir ve ilçe merkezinde 2 olmak üzere toplam 5 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı belirtilerek  silah,  çok sayıda tabanca fişeği ve çeşitli örgütsel döküman ele geçirildiği kaydedildi.

İzinsiz kazı alanında 14 kişi yakalandı

Valilik ayrıca, 25 Eylül 2016 günü Akyıldız köyü sınırlarında izinsiz kazı yapıldığı yönündeki ihbar üzerine Korkut İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerce olay yerinde yapılan incelemede bir alanın kazıldığının tespit edildiğini açıkladı.

Açıklamada, kazı alanında toplam 14 kişinin yakalandığı ve haklarında adli tahkikata başlandığı ifade edildi. (İLKHA)