demirtaş:Biz kasetlerle de iktidara gelmek istemiyoruz

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van’ın Erciş ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı.

VAN 26.03.2014 12:44:52 0
demirtaş:Biz kasetlerle de iktidara gelmek istemiyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van’ın Erciş ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı.

Zeylan Caddesi’nde düzenlenen mitingde Ercişlilere seslenen BDP Genel Başkanı Demirtaş, 17 Aralık Operasyonu üzerinden AK Parti iktidarını eleştirdi. Her yerde barışın dilini kullandıklarını da anlatan Demirtaş, "Her yerde büyük bir heyecan var. Halkımızın her yerde yüreği özgürlük barış için atıyor. Halkımız 30 Mart seçimlerini bir yerel seçim olmaktan çıkardı. Özgürlük ya da kölelik seçimi haline getirdi. Halkımız özgürlük için oy kullanacaklar bu meydanda tek ses olmuşlar. Televizyon kanalları bizim mitinglerimizi görmezden geliyorlar. Bunun en büyük nedeni Başbakanın kalpten gitmemesi içindir. Peki 30 Mart akşamı ne yapacak bunlar. Erciş'in seçim sonuçlarını açıklamayacaklar mı? Sandıklar açıldığında ne yapacaksınız merak ediyorum. Deprem görmüş bir kente bile insafsızca yaklaştılar. Depremden bile para kazanmak istediler. Biz demokratik belediyecilik yapacağız. Müteahhitlik yapmayacağız. Kenti halkla birlikte yöneteceğiz. Eşit olacağız kardeş olacağız. Eşit olmazsak kardeş olamayız. Bu şekilde ülkeye barışı getireceğiz. Kalıcı barış ancak bu şekilde olur. Huzur böyle olur. Biz kasetle gelmedik kasetle gitmeyeceğiz. Her yerde barışın dilini kullandık. Biz bütün dilimizi kimliğimizi barış üzerine inşa ettik. Diğer partilerin, özellikle Başbakanın yaptığı Türkiye’nin toplumsal barışının altına dinamit koymaktır” dedi.

“Anaların acısı üzerinden gelecek iktidarı bize göstermesin. Anaların mutluluğu, halkın huzuru üzerinden iktidar sahibi olacaksak baş göz üstüne” diyen Demirtaş, “Biz kasetlerle de iktidara gelmek istemiyoruz. Kaset siyaseti belden aşağı siyaset bizim işimiz değil. Çünkü biz onurlu mücadele yürüttük. Bu meydanda gördüğünüz analar evlatlarını elleriyle toprağa gömerken, başka analar ağlamasın dediler. Barışı ilmek ilmek örerek bu günlere geldik. Kasetle gelmedik kasetlerle gitmeyiz” dedi.

Demokratik özerkliğin inşasını belediyecilik faaliyetleri ile oluşturacaklarına da dikkat çeken Demirtaş, “Kooperatifler kuracağız. Sizin ürettiğiniz malların Cizre’ye, Kobani’ye, Rojava’ya ulaştırılması için aracı biz olacağız. Ne sizler aç kalacaksınız ne onlar. İşte biz buna demokratik özerklik diyoruz. Kürt de bundan memnun olacak, Türk de. Eşit olacağız” şeklinde konuştu.