Demirtaş resmen tehdit etti: İş başka yere gider

Van'da konuşan Selahattin Demirtaş, vatandaşlara 'her han sivil bir direnişe hazır olun' çağrısı yaptı.

VAN 3.09.2016 00:43:02 0
Demirtaş resmen tehdit etti: İş başka yere gider
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının da aralarında bulunduğu toplu açılış törenine katılmak üzere Van'a giden HDP Eş Genel BaşkanıSelahattin Demirtaş burada yaptığı konuşmada halka skandal bir çağrıda bulundu.

Demirtaş, hükümetin belediyeye kayyum atamaya hazırlandığını belirterek,"Halkımıza ve belediye çalışanlarımıza sesleniyorum. Kayyumu tanımayın ve emirlerini yerine getirmeyin. Diktatörlüğe geçtik. Biz böyle bir adama biat etmeyeceğiz. Her an sivil bir direnişe hazır olmalısınız" dedi.

"İŞ BAŞKA YERE GİDER"

Öcalan'la görüşme taleplerini de yineleyen Demirtaş, bir başka skandal ifade kullanarak Türkiye'yi tehdit etti. Demirtaş "iş başka yere gider" dedi.

İşte Demirtaş'ın o sözleri:

Öcalan sıradan biri değil, halkın lideridir. Başbakana çağrı yapıyoruz can güvenliği ile ilglili bilgi alsınlar dönsünler. Öcalan ile görüşme olursa açlık grevi bırakılacak. Bize onursuzluğu dayatırlarsa ben açık söylüyorum iş başka yerlere gider. Bunu tehdit olarak da algılamasınlar. Oyun oynanacak bir mesele değil. Hukuki talep bile kabul görmeyecekse, onurumuzu ve hassasiyetimizi korumak için canımızı feda edeceğiz. Bedeli ne olursa olsun sahip çıkacğız. Bir çılgınlık yapmışlarsa biz buna karşı çıkacağız. Herkes hazırlığını buna göre yapsın.

"SİVİL DİRENİŞE HAZIR OLUN"

Böyle bir adama biat etmeyiz. Bir canımız varsa feda ederim. Birtek biz kaldık muhalefet eden. Dokunulmazlıklarımız kalktı. Bizi tutuklasan bile milyonlarca Demirtaş var. Onları ne yapacaksın. Sizler her an sivil bir direnişe hazır olmalısınız. Bizim için ölüm kalım meselesidir bugünler.