Demirtaş Newroz'da Van'da

Van'da bu yılki newroz kutlamalarının takvimi belli oldu. 17 Mart'ta Çaldıran, Çatak, Saray, Muradiye'de yakılacak olan ilk Newroz ateşi, 20 Mart Cuma günü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla Van merkezde kutlanacak.

VAN 12.03.2015 22:04:25 0
Demirtaş Newroz
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da haftalardır süren hazırlıkların ardından Newroz kutlamalarının takvimi de belli oldu. 17 Mart'ta Çaldıran, Çatak, Saray, Muradiye'de yakılacak olan ilk Newroz ateşi 18 Mart'ta Erciş, Özalp Gürpınar'da, 19 Mart'ta Bahçesaray, Başkale ile Gevaş'ta ve en son olarak da 20 Mart Cuma günü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla Van Merkezde yakılacak. Bu yılki Newroz kutlamalarında 'Öcalan'a özgürlük' talebine vurgu yapılacak. Öte yandan Van Merkezde kutlanacak olan Newroz'un Cuma gününe denk gelmesi nedeniyle Newroz alanında Cuma namazı kılınacağı belirtildi.
Van merkez ve ilçelerinde yapılacak Newroz kutlamalarının programı HDP Van İl Örgütü binasında yapılan basın toplantısıyla açıklandı. Toplantıda, DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Fadıl Barıştıran ve HDP İl ile yöneticileri hazır bulundu.

"EDİ BESE, REBER APO'RE AZADİ' ŞİARIYLA ATEŞ YAKILACAK"
Toplantıda Newroz Tertip Komitesi adına konuşan Barıştıran, şunları söyledi:
"Kürt halkının içinden geçtiği süreç ve önümüzdeki 7 Haziran genel seçimlerini göz önüne aldığımızda önümüzdeki Newroz'un önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Newroz'un bu yılki temel sloganı ise demokratik çözümün önderliğini yapan Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebi olacaktır. Bu nedenle Newroz'un temel ve baş sloganı ise 'edi bese, reber Apo're azadi'olacaktır. Bizde HDP-DBP Van İl Örgütleri, HDK ve DTK olarak bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Newroz tertip komitesi olarak bir süredir yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde bir planlama yaptık.
Bu yıl tüm ilçelerimizde ve Van merkezde Newroz'umuzu kutlayacağız. Van merkezde 20 Mart Cuma günü yapılacak olan newroz kutlamalarına HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Milletvekillerimiz Aysel Tuğluk, Nazmi Gür, Özdal Üçer, DBP PM Üyelerimiz Çimen Altürk ve Ulaş Koparan katılacaktır. 
Sanatçılar Maruf, Sipan Xelat, Zelal Gökçe, Grup Vardiya ve Van MKM müzik grupları halkımıza müzik dinletisi sunacak. Ayrıca Newroz'umuz Cuma gününe denk geldiği için Newroz alanında sivil Cuma namazı kılınacaktır."