Demirci veda etti

DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, 20 yıllık Van kariyerini noktaladı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve son 8 yıldır da DAKA'da görevde bulunan Demirci, basın mensupları ile biraraya gelerek Van'a veda etti.

VAN 28.03.2017 10:29:14 0
Demirci veda etti
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'da çok güzel günlerinin geçtiğini, güzel dostluklar edindiğini kaydeden Demirci, “Ben şu güne kadar en uzun süre Van'da yaşadım. Bu nedenle Vanlı olduğumu düşünüyorum. Güzel hizmetler gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Van'dan kopmam mümkün değil. Bundan sonra da zaman zaman Van'da bulunacağım ve yine hizmet edeceğim. Çünkü dediğim gibi ben kendimi Vanlı hissediyorum” dedi.

Van'ın, gelecekteki 20 – 25 yıllık perspektif tahminini de yapan Demirci; “Ben inanıyorum ki Van 20 – 25 yıl içinde nüfusu 4 – 5 milyon civarına ulaşmış, uluslararası uçuş yapılan, ortalama milli gelirden aldığı pay Türkiye ortalamasının üzerinde olan metropol bir il olacak diye tahmin ediyorum.” şeklinde konuştu.

En büyük arzusunun Van'da ortaklık kültürünün gelişmesi olduğunu anlatan Demirci, bir diğer hayalinin de, Konya'da kurulan güneş enerjisinin Van'da da kurulması olduğuna değinerek; “2010 yılında güneş enerjisini ülkenin gündemine getirmiştik. O dönem henüz lisanslama işlemleri yapılmamıştı. EPDK, 600 megavatlık bir hedef koşmuştu, onu ihaleye çıkarıp lisanslayacaktı. O dönemde biz 600 megavatın sadece Van'a verilmesini istemiştik. Hedefimiz, sadece güneş enerjisinin panellerinin kurularak enerji üretilmesi değildi. Bu enerjiyi üretecek teknolojinin burada kurulmasıydı. İşte o zaman burası katma değer yaratırdı.” ifadelerini kullandı.

Van'ın enerji potansiyeline de değinen Demirci, şöyle devam etti; “Buradaki potansiyelin hayata geçirilmesi lazım. Van'a 600 megavatlık kotayı kazandırmak için çok mücadele ettim ama olmadı. Çünkü biz Van'da ortaklaşamıyoruz. Konya bunu yapabildi, çünkü onlar başarıya ulaşabilmek için ortak gündem yaratıp, bunu takip edebiliyorlar. Ve sonuçta 1.7 milyar dolarlık teknoloji transfer ederek, orada üretim yapacak anlaşmayı imzaladılar. Son derece başarılı bir anlaşma imzaladılar. Ben bunu Van için çok hayal ediyordum ancak Konya'da gerçekleşti. Ümit ediyorum ki Van bunu gerçekleştirecek ikinci şehir olsun.”

Van'ın geleceğini parlak olarak gördüğünü anlatan Demirci, zaman zaman Van'a gelmeyi sürdüreceğini de dile getirerek basın mensuplarıyla tek tek tokalaşarak vedalaştı.

Ayrıca Demirci'ye, Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan plaket sunuldu. Plaketi Cemiyet Genel Sekreteri Ömer Aytaç Aykaç verdi.

Son olarak toplu halde hatıra fotoğrafı çekildi.

Haber: Umut Tarhan