Dekan Candan, eserini Rektör Şevli’ye takdim etti

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Candan, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli’ye son yayımlanan eserini takdim etti.

VAN 18.04.2021 12:40:30 0
Dekan Candan, eserini Rektör Şevli’ye takdim etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basımı gerçekleştirilen “Muhtasar Şafii İlmihali” isimli eserinin dil, üslup ve içerik açısından özellikle gençlere hitap edecek şekilde hazırlandığını belirten Candan, “Eserde temel itikadi bilgilere kısaca değindim. İbadet konularını da geniş bir şekilde açıklamaya çalıştım. Temel ilmihal bilgilerini açıklarken güncel konulara da yer verdim.” bilgilerini aktardı.

Eserde namaz, oruç, zekât, hac, umre, kurban, yeminler, adaklar ile ilgili ihtiyaç duyulabilecek temel konuların delilleriyle birlikte açıklandığını ifade eden Candan, “Bu konulara ilave olarak ‘helaller ve haramlar’ başlığı altında, eti yenilen hayvanlar ve deniz canlıları ile ilgili hükümler, içecekler, giyinme, örtünme, estetik ameliyat, spor, sanat, eğlence vb. günlük hayatla ilgili konulara da değindim.” İfadelerini kullandı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ise, “Bölgemizin kahir ekseriyetinin Şafii olması itibariyle bu eserin önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyorum. Eserin, özellikle gençlerimizin temel dini bilgileri öğrenmeleri için önemli bir kaynak olacağını düşünüyorum. Başta Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve eseri hazırlayan İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Abdurrahman Candan hocamıza; anlaşılır, açık bir dil ve üslupla Şafii İlmihalini kazandırdıkları için teşekkür ediyorum.” dedi