Değerler Eğitimi `Güvenilirlik` konusuyla devam etti

Van`da sürdürülen 'Huzurlu Bir Toplum İçin Değerler Eğitimi' projesi kapsamında gerçekleştirilen programda güvenirliğin anlam ve önemi anlatıldı.

VAN 5.04.2013 10:42:29 0
Değerler Eğitimi `Güvenilirlik` konusuyla devam etti
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Milli Eğitim Müdürlüğü, "Huzurlu Bir Toplum İçin Değerler Eğitimi" SODES projesi kapsamında Gürpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mart Ayı programı düzenlendi.

 

Van Gürpınar İMKB Kız Yatılı Bölge Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Gürpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nesih Tunçay, güvenirliğin anlam ve önemine değindi.

 

Değerler neden önemlidir?
Değerlerin neden önemli olduğuna değinen Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, "Evrensel değerler insan yaşamının bütün safhalarında çok önemlidir. Değerler eğitimi Milli Eğitimimizde ilk kez 2009 yılında eski Milli Eğitim Bakanımız Nimet Baş Hanımefendi döneminde uygulamaya konuldu. O dönemden sonra birçok ilimizde ön planda uygulandı. İlimizde ise bu yıl uygulanmaya başlandı" dedi.

 

"Sizleri değerlerimizi yaşatmaya davet ediyorum"
Değerlerin ana kaynağının üç değer olduğunu ifade eden Kına, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu değerler; etik, örfi ve dini değerlerdir. Bu ayki güvenirlik değeri etik, örfi ve dini değerlerden oluşmaktadır. Her toplumda ve yerde güvenilir insan aranır. Sizler de aileleri güvenilir olan kişilersiniz. O nedenle sadece Vanlı, Gürpınarlı, Türkiyeli olma iddiasında olmamalısınız. Sizin iddianız ve sevdanız dünya vatandaşı olmak olmalıdır. Sizler aileleri ve toplumu bu değerleri yaşayan öğrencilersiniz. Bu nedenle sizleri değerlerimizi yaşatmaya davet ediyorum."

 

Programın akışında, Parmakkapı İlkokulu ve Ortaokulu, Hacivat ile Kargöz oyunu, Anaokulu ilahi grubunun Türkçe ve Kürtçe ilahi okumaları ve okul öğrencilerinden Mehmet Gümüş`ün okuduğu Güven şiiri etkinlikleri ile birinci seçildi.

 

Yaptıkları etkinliklerle duygulu anlar yaşatan okullardan, Parmakkapı İlkokulu ve Ortaokulu birinci, Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu ikinci, Sarı Süleyman ÇPL üçüncü, Gürpınar İMKB Kız Yatılı Bölge Okulu dördüncü ve Güzelsu İlkokulu ve Ortaokulu beşinci oldu.

 

Program sonunda dereceye giren okullara plaket takdim edilirken, birinci olan okula ise ayrıca para ödüllü verildi. Birinci olan okul verilen para ödülünün ilk üç okul arasında paylaşılması istendi. (Murat Dalgın - İLKHA)