DBP'den 'Selahattin Eyyubi' ismine tahammülsüzlük

Van'ın İstasyon Mahallesi'nde yeni yaptırılacak olan 9 bin 500 metrekare alana sahip olan parka DBP'nin red oylarına rağmen 'Tuşba Selahaddin Eyyubi' ismi verildi.

VAN 11.07.2015 13:04:49 0
DBP
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün, İstasyon Mahallesi'nde 9 bin 500 metrekare alanda yapımı devam eden parka DBP'nin red oylarına rağmen oy çokluğu ile ‘Tuşba Selahaddin Eyyubi' ismi verildi.

DBP'nin kini Selahattin Eyyubi şahsında İslam dininedir

Tuşba Belediyesi Temmuz Ayı Meclis toplantısı yapılan oturumlarla devam ediyor. AK Partili meclis üyeleri,  İstasyon Mahallesi'nde yapımı devam eden 9 bin 500 metrekare alana sahip parka ‘Tuşba Selahaddin Eyyubi' isminin verilmesi önergesi görüşüldü. Kürt olmasına rağmen sırf inançlı olduğu için Selahaddin Eyyubi isminin parka verilmesine tahammül edemeyen DBP'li meclis üyeleri, önergeyi provoke etme girişiminde bulundu. Önergeyi engelleme girişimleri sonuçsuz kalan DBP'li meclis üyeleri, AK Partili Meclis üyelerinin, ‘Tuşba Selahaddin Eyyubi Parkı' isminin engellendiği şeklinde basına bilgi vererek yalan haber yaptırmaya çalıştıkları görüldü.

Önce karşı çıktılar sonra da Ak Partili meclis üyelerini suçladılar

Söz konusu parka hem Kürtçe hem de Türkçe yazılı tabela asılacağı açıklanmasına rağmen, DBP'li meclis üyelerinin ısrarla olaya itiraz etmelerine bir anlam verilmezken, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Meclis üyeleri, “İnançlı insanlara tahammülü olmayan BDP'li meclis üyeleri, sanki bizler Kürt diline karşı çıkıyormuşuz gibi açıklamalarda bulundular. Bununla ilgili yapılan haber gerçeği yansıtmamaktadır.” açıklamasında bulundular.

Bu arada Dünya Kudüs gününe denk gelen bu olay aslında DBP/HDP'nin bu girişimleri ile, Selahattin Eyyubi'nin şahsında İslam'a olan kinlerini ortaya koyduğu yorumlarına neden oldu.(Murat Dalgın-İLKHA)